Sonda Zararları - Sondanın Zararları |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sonda Zararları - Sondanın Zararlarımrhbalar ben sipina bfida hastasıyım sörekli tak kulaniyorum ama bir ay önce ameliyat oldum Sonda Zararları - Sondanın Zararları yataktan kalkamadığım için sonda takıldı bana halada takılı sondanın uzun zama takılı kalması ne gibi zararlar verebilir bana yada zararı varmı?saygılar |
Sonda Zararları - Sondanın Zararları |
09-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sonda Zararları - Sondanın ZararlarıAlıntı: Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı mrhbalar ben sipina bfida hastasıyım sörekli tak kulaniyorum ama bir ay önce ameliyat oldum yataktan kalkamadığım için sonda takıldı bana halada takılı sondanın uzun zama takılı kalması ne gibi zararlar verebilir bana yada zararı varmı?saygılar Öncelikle geçmiş olsun benimde internetten edindiğim bilgilere göre Kalcı sondanın Zararlı olduğu ve Enfeksiyon riskinin %100 artması, Mesane tembelliği, mesanede taş, mesane küçülmesi, böbreklere basınç oluşmasından dolayı böbrekte şişme ve ileride ne yazık ki böbreği kaybetmeyle bile karşı karşıya gelinebiliyor olması gibi yazılara rastladım Bu durumda en mantıklısı kaçaklarınız varsa 3 yoksa 4 veya 6 saat bir kataterle mesanenin boşaltılması Uzman bir üroloğa danışılması gerek Ayrıca rutin kontroller muhakkak yapılmalı ultrason ve ürodinami yıllık kontrollerde yapılması şart [img]images/smilies/maxih1 (3)gif[/img] |
|