Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelen, hangileridir, hira, ilk, mağarasında, peygamberimize, sırayla, vahiy

Peygamberimize Hira Mağarasında Gelen İlk 10 Vahiy Sırayla Hangileridir?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İlk Vahy’in Gelişi

HzMuhammed ilk vahy’in gelişini şöyle anlatıyorlardı:
“Hirâ dağında, adımın çağrıldığını duyardım; fakat çağıranı göremezdim Derken bir gün melek göründü bana; kucakladı beni, göğsüne bastırdı, sıktı ve «Oku» dedi Ben okumak bilmem dedim Tekrar sıktı «Oku» dedi Aynı sözü söyledim Yine sıktı «Oku»” dedi Ve Kur’ân-ı Kerîm’in şu âyetlerini okudu:
“(1) Oku Rabbinin adıyla ki bütün mahlûkatı yarattı, (2) İnsanı da bir parça kan pıhtısından var etti; (3) Oku ve Rabbin, pek büyük bir kerem sâhibidir, (4) Öyle bir Rab ki kalemle öğretmiştir, (5) İnsana bilmediğini belletmiştir (öğretmiştir)” (Alâk 1-5 âyetler)
Bu âyetler HzMuhammed’e ilk inen sûrenin ilk beş âyetidirHzMuhammed’e, Allah tarafından ilk vahiy Ramazan ayında nâzil olmuştur
“Ramazan ayı ki onda Kur’ân inzal olunmuştur Kur’ân nas için aynı hidâyettir; doğru yola götüren, hak ile bâtıl arasını ayıran açık delillerdir” (Bakara 185 âyet)
Kur’ân-ı Kerîm, HzPeygamber ebedî âleme göçene kadar 23 yılda tamamlanmıştır Nâzil olan bütün âyetler, Allah tarafından zaman zaman vahiy edilmiştir
Kur’ân-ı Kerîm’de; kulun, yani Peygamber’in Allah ile ancak vahiy yoluyla konuşabileceği anlatılmaktadır Bu konudaki âyetler de şunlardır:
“Vahiyle veya perde ardından olması veya bir elçi gönderip ona kendi izniyle dilediği şeyi vahiy etmesi suretlerinden başka hiçbir suretle Allah’ın konuşması hiçbir insana müyesser olmaz Çünkü O yücedir, işinde hakimdir” (Şûra 51 âyet)
“(192) Kur’ân şüphesiz Rabbelâleminin indirmesidir (193-194-195) Sen Tanrı azâbıyla korkutanlardan olasın diye onu «ruh-i emin» açık olan Arap diliyle indirmiştir” (Şuarâ 192-195 âyetler)
“ (16) (Ey Muhammed)! Vahiy bitmesin diye acele almak için dilini kımıldatma (17) Çünkü onu kalbinde toplamak ve lisanında kıraatini sabit kılmak bize aittir (18) Sana Kur’ân-ı Kerîm’i kıraat eylediğimizde sen onun kıraatine tâbi ol (19) Onu izah ve beyân yine bize düşer” (Kıyâmet 16-19 âyetler)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com