|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanır, olur, süt, tozu, yapılır |
![]() |
Süt Tozu Nasıl Olur ? - Süt Tozu Nasıl Yapılır? Süt Tozu Nasıl Hazırlanır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süt Tozu Nasıl Olur ? - Süt Tozu Nasıl Yapılır? Süt Tozu Nasıl HazırlanırSüt Tozu Nasıl Olur ? - Süt Tozu Nasıl Yapılır? Süt Tozu Nasıl Hazırlanır Süt Tozu Nasıl Olur ? - Süt Tozu Nasıl Yapılır? Süt Tozu Nasıl Hazırlanır Süt Tozu Nasıl Elde Edilir? Süt Tozu Nasıl Yapılır Süt tozunun elde edilmesi, bildiğimiz sütün buharlaştırılıp uçurulmuş halidir ![]() ![]() ![]() Ayrıca sütten on kat daha hafiftir ![]() ![]() Süt tozu havayla temas etmediği müddetçe aylarca bozulmadan saklanabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Süt Tozu Nasıl Olur ? - Süt Tozu Nasıl Yapılır? Süt Tozu Nasıl Hazırlanır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süt Tozu Nasıl Olur ? - Süt Tozu Nasıl Yapılır? Süt Tozu Nasıl HazırlanırSüt Tozu Nasıl Yapılır Sütün ısıl işlemlerle kurutulması sonucu sadece içinde katı maddeler kalır ve buna süt tozu denir Kurutma işlemi sayesinde, diğer süt ürünlerine göre daha uzun bir raf ömrü vardır ve saklama-depolama şekli diğer süt ürünlerine göre daha kolaydır Gıda Sektöründeki Tarihi Süt tozu, ilk olarak 1802’de Rus Doktor Osip Krichevsky tarafından yapılmıştır Gelişen ülkelerde, ürünü taşıma ve saklama koşullarının pahalılığı nedeniyle çok çabuk benimsenmiştir Çünkü ortalama % 87’si su olan sütü kurutarak asıl önemli olan katı içeriği hafiflemesinden ürün taşıma sayısı artıyor Ayrıca susuz olduğundan, mikroorganizmalardan koruma gibi bir sorun kalmıyor ve soğutmalı kamyonla taşıma gereksinimi olmadığı için de taşıma ucuzluyor Bu kurutma, raf ömrünü de 1 yıl kadar uzattığı için süt tozu normal süte tercih ediliyor |
![]() |
![]() |
![]() |
Süt Tozu Nasıl Olur ? - Süt Tozu Nasıl Yapılır? Süt Tozu Nasıl Hazırlanır |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süt Tozu Nasıl Olur ? - Süt Tozu Nasıl Yapılır? Süt Tozu Nasıl HazırlanırSüt Tozu Nasıl Yapılır Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Osman Vasfi Yasun süt tozu teşviğinden sonra sanayicilerin çeşitli yöntemlerle süt alım fiyatını düşürdüğünü söyledi ![]() Ocak ayında 73 kuruşa alınan sütün litresinin 50 kuruşa kadar gerilediği Üreticinin fazla ürününün süt tozuna çevrilmesi konusunda destekler sağlanması gerektiğini vurgulayan Yasun, bu ürünlerin depolarda saklanması ve ihtiyaç halinde sanayicinin, süt tozunu üreticiden almasının daha iyi olacağı, Süt tozu teşviği, ithalatı önlemek, yerli üreticiye destek vermek amacıyla çıkarıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yasun, sütün alım fiyatında önemli oranda gerileme yaşanırken, perakende satış fiyatının aynı kaldığını belirterek, ”Süt 73 kuruşa alınırken de bir litre tam yağlı sütün satış fiyatı marketlerde, 2 lira civarındaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süt tozu: Süttün ana etken maddesi haline getirlmesidir Sütün içinde % 80 den fazla su bulunur bunun ayrıştırılmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Süt tozu havayla temas etmezse aylarca bozulmadan saklanabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|