Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denetimi, eğitimi, gereken, kuruluşların, kurum, trafik, uyması, veren

Trafik Eğitimi Ve Denetimi Trafik Eğitimi Veren Kurum Ve Kuruluşların Uyması Gereken

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Trafik Eğitimi Ve Denetimi Trafik Eğitimi Veren Kurum Ve Kuruluşların Uyması Gereken

Trafik Eğitimi Ve Denetimi :
MADDE 122 - Öğretim kurumları dışında gerçek ve tüzel kişilerinkarayolunu kullananların eğitimi ile ilgili çalışmaları, konu ve kapsamyönünden tespiti ve uygulama yönünden denetlemeye, Emniyet Genel MüdürlüğüÕnünkoordinatörlüğünde Emniyet ve Karayolları Genel Müdürlükleri yetkilidir
Eğitim çalışmalarının konu ve kapsamı ile uygulama esasları, denetlemeusulleri yönetmelikte gösterilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Sürücü kursları :
MADDE 123 - (Değişik : 8/1/1985 - KHK 245/14 md; değiştirilerekkabul: 28/3/1985 - 3176/14 md)
Motorlu taşıt sürücüsü yetiştirmek, yetişmiş olanlara sınav sonucusertifika vermek, trafik ile ilgili öğretim ve eğitim yaptırmak üzere kamukurumları ile diğer hakiki ve hükmi şahıslara Milli Eğitim BakanlığıÕncailgili mevzuatına göre sürücü kursları açma izni verilir
Sürücü kurslarının sürücü belgesi cinslerine göre sıralandırılması,hangi sınıf kursun kimler tarafından açılabileceği, öğretim ve eğitim konularıile metodu, kurs süreleri, kurslar için eğitim ve öğretimdekullanılacak bina, araç, gereç ve teçhizatın nitelik ve niceliği, teminatmiktarları, sertifika sınavlarının esas ve usulleri, sertifika aranmayacaksürücü belgesi sınıfları ve bunların sınavları İçişleri BakanlığıÕnın uygungörüşü üzerine Milli Eğitim BakanlığıÕnca çıkartılan yönetmelikle belirlenir
(Değişik : 17101996 - 4199/39 md) Ancak, gerçek ve tüzel kişilertarafından kurs açılmayan il ve ilçelerde bu kurslar devlet tarafındanaçılabilir
(Değişik : 21051997 - 4262/4 md) Bu madde hükümlerine ve yönetmeliktekişartlara uymadıkları, mülki idare amirlerince görevlendirilen yetkililerveya Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından tespit edilen kurslarınsahiplerine, olayın özelliğine göre belirlenecek süre içinde şartlara uymalarıyazılı olarak bildirilir Bu süre içinde şartların ye-rine getirilmemesihalinde kurs sahipleri lira hafif para cezası ilecezalandırılırlar Ayrıca, kurs 15 günden az olmamak üzere mülki amirlercegeçici olarak kapatılır Bu süre 625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunuhükümleri uyarınca gerekli işlemler sonuçlandırılıncaya kadar uzatılır
(Değişik : 2151997 - 4262/4 md) Belge alınmadan açılan kurslarınsahipleri 3 aydan 6 aya kadar hafif hapis cezası ve lirahafif para cezası ile cezalandırılır Ayrıca, belge alınmadan açılan kurslarzabıtaca kapatılır
Çocuk trafik eğitim parkları :
MADDE 124 - Okul öncesi çocuklara ve ilköğretim öğrencilerinetrafik bilgisi vermek ve kurallara uyma alışkanlığı kazandırmak amacı ileil özel idareleri ve belediyeler, yeteri sayıda ücretsiz çocuk trafik eğitimparkı yapar ve belediyeler gerçek veya tüzelkişilere de yapma izni verebilir
(Değişik : 17101996 - 4199/40 md) Çocuk trafik eğitim parklarınınyapılma, açılma, eğitim ve denetim ve çalışma esasları ile diğer hususlarİçişleri, Bayındırlık ve İskân Bakanlıklarının görüşleri alınarak MilliEğitim BakanlığıÕnca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir
Okul, radyo ve televizyonlarda trafik eğitimi :
MADDE 125 - (Değişik : 17101996 - 4199/41 md) Milli EğitimBakanlığıÕnca, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında ders programlarınaeğitim amacı ile zorunlu uygulamalı trafik ve ilk yardım dersleri konulurBu dersler için valilik ve kaymakamlıkça yüksek öğrenim görmüş emniyetgörevlileri görevlendirilebilir
(Değişik : 17101996 - 4199/41 md) Üniversite ve yüksekokullar ilelise ve dengi okullarda, zorunlu trafik, ilk yardım ve motor derslerindenbaşarılı olanlar, sürücü kurslarında, bu derslerden Milli Eğitim BakanlığıÕncaçıkarılacak yönetmelikteki esaslara göre sınava girmek kaydıyla muaf tutulabilir
(Değişik : 2151997 - 4262/4 md) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeyayın yapan ulusal, bölgesel, yerel radyo ve televizyonlar, 3984 sayılıRadyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında KanunÕun 4 üncümaddesinin, 1 inci fıkrasının (p) bendi gereğince yapacakları haftalıkeğitim programlarının en az 30 dakikasını trafik eğitimi ile ilgili prog-ramlaraayırmak zorundadırlar Bu fıkra hükümlerine uymayan ulusal, bölgesel, yerelradyo ve televizyonlar hakkında 1341994 tarih ve 3984 sayılı Radyo veTelevizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun hükümleri uygulanır
Silahlı Kuvvetler bünyesindeki birlik ve er eğitimi merkezlerine eğitimamacı ile yeteri kadar trafik dersi konulması Genelkurmay BaşkanlığıÕncadüzenlenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com