Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belgesi, cezası, kullanma, taşıt, ticari, zorunluluğu

Ticari Taşıt Kullanma Belgesi - Ticari Taşıt Kullanma Belgesi Zorunluluğu Ve Cezası

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ticari Taşıt Kullanma Belgesi - Ticari Taşıt Kullanma Belgesi Zorunluluğu Ve Cezası

Ticari Taşıt Kullanma Belgesi :
EK MADDE 1 - (Değişik : 17101996 - 4199/43 md) Ticari amaçlaçalışan taksi, dolmuş, minibüs ve otobüs gibi taşıtlarla yolcu taşımacılığı;kamyon, kamyonet, triportör ve benzeri taşıtlarla yük taşımacılığı yapmakisteyen sürücülerin ÒTicari Taşıt Kullanma BelgesiÓne sahip olmaları zorunludur
Ancak, bu kanunun yayımı tarihinden sonra B- C- D ve E sınıfı sürücübelgelerinden herhangi birisine sahip olanlardan toplu taşım aracı kullanacakların,Ticari taşıt kullanma belgesi almak için yapacakları müracaatlarda en azortaokul veya sekiz yıllık temel eğitim mezunu olmaları şartı aranır
Bu belgeye sahip olmayan sürücüler ticari amaçla yolcu ve yük taşımacılığıyapamaz
Ticari taşıt kullanma belgesi alacak sürücülerin eğitimi ve belge almayahak kazananlara belge verilme işlemleri, Türkiye Şoförler ve OtomobilcilerFederasyonuÕna bağlı meslek odaları tarafından yapılır ve bu işlem o ildebulunan en üst esnaf birliği kuruluşu tarafından denetlenir Eğitime tabitutulan sürücülerin eğitim aldıkları tarih ve isim listeleri mahallin trafiktescil şube veya bürolarına gönderilir
Ticari taşıt kullanma belgesi uygulamasına ilişkin diğer esas ve usullerTürkiye Şoförler ve Otomobilciler FederasyonuÕnun görüşü alınmak suretiyleİçişleri BakanlığıÕnca çıkarılacak yönetmelikte belirtilir
(Değişik : 2151995 - 4262/4 md) Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler lira para cezası ile cezalandırılırlar Sürücü aynızamanda araç sahibi değilse tescil plakasına da liraiçin ceza tutanağı düzenlenir Ayrıca, bu araçlar ilk tespitte yedi gün,ikinci tespitte onbeş gün, üçüncü tespitte otuz gün süreyle trafikten menedilir,
Ayrıca bu madde hükümlerine ve yönetmelikte belirtilen esas ve usullereaykırı olarak belge düzenleyenler ve verenler Türk Ceza Kanunu hükümlerinegöre cezalandırılırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com