|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| direksiyon, harç, harcı, motosiklet, mutlaka, okuyun, sınav, yasal, yasalmıdır |
Motosiklet Direksiyon Sınav Harcı Yasal Mı? Bu Harç Yasalmıdır? Mutlaka Okuyun |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Motosiklet Direksiyon Sınav Harcı Yasal Mı? Bu Harç Yasalmıdır? Mutlaka OkuyunMotosiklet Direksiyon Sınav Harcı Yasal mı? Bu Harç Yasalmıdır? Mutlaka Okuyun Motosiklet Direksiyon Sınav Harcı Yasal mı? Bu Harç Yasalmıdır? Mutlaka Okuyun Neden yazılı sınav harcını bankaya yatırıyoruz da direksiyon sınavı harcını kursa veriyoruz? Bu ücret heryerde sabit mi? Mart 2011 için ne kadar? Bu tür sorularla karşılaşıyoruz işte yanıtı milli eğitim bakanlığı ilçe müdürlüğünün açıklamasına göre yasal ücret 18TL arkadaşlar ![]() Bazı kurs yerlerinde ise herşey tamamen farklı Alıntı: MEB'le yazışmam: SORU: From: Murat A Sent: Friday, December 10, 2010 11:27 AM To: 'eskisehirmem@meb gov tr'Cc: 'ankara mem@meb gov tr'; 'istanbulmem@meb gov tr'Subject: Taşbaşı MTS Kursunun, Kursiyerlerden A2 SürücüDireksiyon Sınav Ücreti İstemesi Sayın İlgili; A2 sürücü belgesi almak için gittiğim Taşbaşı MTS Kursu’ndaki tüm işlemleri tamamladım, tüm ödemelerimi yaptım Trafik Şube Müdürlüğü’ne de belgelerimi teslim ettim , Pazartesi günü sürücü belgemi alacağım Fakat şöyle bir durum var: Kurs yönetimi benden “Direksiyon Sınav Ücreti-15 TL ve Dosya Ücreti-5 TL” adı altında toplam 20 TL daha para istiyor Sınav harcını sınav gözetmenlerine vereceklerini söylüyor Ankara ve İstanbul’da da aynı aynı sürücü belgesini alan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre onlardan da bu para çeşitli miktarlarda (50TL, 75TL, 20TL…) istenmiş fakat kurs yönetimleri böyle bir mevzuat olduğunu ispatlayamadıkları için arkadaşlarımdan bu ücreti alamamışlar Anladığım kadarıyla ben de bu parayı vermek zorunda değilim, değil mi?Konuyla ilgili beni bilgilendirmenizi rica ederim ![]() Saygılarımla CEVAP:Sayın Murat A 10 12 2010 tarihli e-posta gönderinizde belirtilen konular ilie ilgili katıtlı olduğunuz Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursunun bağlı bulunduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Özel Öğretim Kursları Bölümüne başvurmanız halinde bilgi alabileceksiniz![]() Bilgilerinizi rica ederiz ![]() Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Kuslar Bölümü 0312 212 02 89 Eskişehir MEM ile yaptığım konuşmada memurun cevabı kısa ve netti: Yasal, var! |
|
|
|