Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, hakkında, hayatı, hideki, kimdir, yukawa, yukawanın

Hideki Yukawa - Hideki Yukawa Kimdir? Hideki Yukawa'nın Hayatı Hakkında Bilgiler

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hideki Yukawa - Hideki Yukawa Kimdir? Hideki Yukawa'nın Hayatı Hakkında Bilgiler

Hideki Yukawa (1907-1981)
Tokyo' da doğdu, babası coğrafyacıydıYukawa bilimle uğraşan bir aileden geliyordu Daha erken yaşlarda Çin ilimlerini öğrendi Kyoto Üniversitesinde öğrenciyken, Heisenberg, Schrödinger ve diğerleri kuantum mekaniğini formüle etme sürecindeydiler Japonya' da bu konuda öğretmen bulunmadığı için, bu alanı kendi başına incelemiş olmalıdır Belki de bu dönemde gelişen bağımsızlık ruhu sayesinde 1934 yılında, daha 27 yaşındayken Avrupalı bilim adamlarından önce mezon kuramını oluşturmayı başardı 1949 yılında Nobel ödülü alan ilk Japon oldu Kyoto, kuramsal fizik grubunun başkanı olarak birçok bilim adamı yetiştirdi Savaştan sonra geleneksel alan kuramının eksikliklerini aşmanın bir yolu olarak yerel olmayan alan kuramının savunuculuğunu yaptı Japonya' da sıradan insanların anlayabileceği düzeydeki yazılarıyla da tanınmaktadır
atominsan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com