![]() |
2011 Ales İlkbahar Başvuru Tarihi Ve Şartları Nelerdir? 2011 Ales İlkbahar Başvurusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2011 Ales İlkbahar Başvuru Tarihi Ve Şartları Nelerdir? 2011 Ales İlkbahar Başvurusu2011 Ales İlkbahar Başvuru Tarihi Ve Şartları Nelerdir? 2011 Ales İlkbahar Başvurusu 2011 Ales İlkbahar Başvuru Tarihi Ve Şartları Nelerdir? 2011 Ales İlkbahar Başvurusu Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2011-ALES İlkbahar Dönemi), ÖSYM tarafından 24 Nisan 2011 tarihinde 81 il merkezi, Lefkoşa ve Bişkek’te yapılacaktır ![]() ![]() 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ÖSYM tarafından yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) girmek zorunludur ![]() Türkiye’de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenler de ALES’e girmek zorundadırlar ![]() ![]() Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla, lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacaktır ![]() ![]() ![]() Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler ![]() ALES’e yabancı uyruklular da girebilecektir ![]() Sınavda adaylara, sayısal ve sözel bölümden oluşan yetenek testi uygulanacaktır ![]() ![]() ![]() 2011-ALES İlkbahar Dönemi’ne başvuru süresi 7-16 Mart 2011 tarihleri arasındadır ![]() ![]() ![]() Başvuru merkezleri ÖSYM’nin http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|