Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, eti, lezzetli, olur, pişirilir, seçilir

Biftek Nasıl Pişirilir? Lezzetli Biftek Nasıl Olur? Biftek Eti Nasıl Seçilir ?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Nasıl Pişirilir? Lezzetli Biftek Nasıl Olur? Biftek Eti Nasıl Seçilir ?



Biftek Nasıl Pişirilir? Lezzetli Biftek Nasıl Olur? Biftek Eti Nasıl Seçilir ?
Biftek Nasıl Pişirilir? Lezzetli Biftek Nasıl Olur? Biftek Eti Nasıl Seçilir ?
Biftek Nasıl Pişirilir
Biftek Nasıl Pişirilir – Lezzetli Biftek Nasıl Olur – Biftek Eti Nasıl Seçilir – iyi Biftek Eti – Büftek





MALZEME
• 1 yemek kaşığı margarin
• 4 adet biftek (kesilmiş, dövülmüş, karabiberlenmiş, altı üstü tuzlanmış)
• 2 adet domates (büyük boy, soyulmuş, ince kıyılmış)
• 2 diş ince kıyılmış sarmısak
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı tuz
• 5 kahve fincanı rende kaşar
Garnisi: Sebze sote tereyağlı pilav

YAPILIŞI
Biftekleri bir tavada kızdırdığımız margarinde alt üst pişirip bir taba ğa alalım, aynı tavaya sarmısağı İlave edip iki dakika soîeledikten sonra domatesi, kekiği ve tuzu ek leyelim Beş dakika daha soîeleyip hazırladığımız bu hara bifteklerin üzerini tamamen kapatacak şekil de koyalım Rende kaşarları da ya yalım, 200°C ısıdaki fırında kaşar ların üzeri nar gibi kızarıncaya dek pişirelim Hemen servise verelim
Not: Bu tür yemeklerde et ile sosu ayrı ayrı bekletip servisten hemen önce fırınlamalı ve fırından çıkarın ca hemenservis etmeliyiz Bekletti ğimiz takdirde arzu ettiğimiz lezze ti alamayız
MÜKEMMEL PİŞİRMEK İÇİN
Bu kadar bilgiyle artık hepimiz iyi bir bifteği gözümüz kapalı tanıyabiliriz Ama en az bu denli önemli olan bir başka şey de bifteği ızgarada mükemmel bir şekilde pişirmek Her şey bir yana, mükemmel şekilde ızgara edilmiş bir bifteğin vereceği gastronomik zevki kolay kolay başka bir şeyde bulamazsınız Peki, ‘mükemmel’ pişirmek ne demek?
Mükemmel biftek, 5 veya 7 cm kalınlığında kesilmiş, dövülmemiş, kenar yağları tamamen ayıklanmış, dışı karamelize ama orta yeri kırmızı ve hafif ılık olan biftektir Yani dışı çok, ortası az pişmiş biftek Çok pişmiş veya az pişmiş ekstremlerinden kaçınmalıdır Az pişmiş bifteğin ortası soğuktur ve lastik gibi bir dişe geliş ile protein lezzeti içerir Ayrıca, varsa, ‘yazı’ yağları tam erimemiş olacağından, hoş olmayan bir lezzet de alırsınız Çok pişmiş biftek ise gastronomi dünyasında biftekten sayılmaz Bu tür biftekler daha çok oluklu mukavva lezzeti verir ve ayakkabı köselesine benzetilirler
KÖMÜR IZGARASI
Şimdi gelelim pişirme işine Öncelikle yapmanız gereken ilk şey, biftekleri iki saat önceden buzdolabından çıkarmanız ve oda sıcaklığında bekletmeniz Bu sayede kalın bifteğinizin orta yerinin daha kolay pişmesini sağlarsınız Bu sırada etin üzerinde (ama içinde değil) görünen tüm yağları temizleyin Bu çok önemli, zira ızgara üzerinde eriyecek olan yağlar ateşe damlarlar ve alev alıp etin üzerini is yaparlar Bu hem pişen etin rengini kötüleştirir, hem de ete gereksiz ve nahoş bir is kokusu verir Ayrıca da alev yanığı kanserojendir
Mangalınızı 45 dakika öncesinden yakın Etin pişeceği ısı çok yüksek olmalıdır: 330Co Bunu anlamak için elinizi ateşin üzerine yaklaştırın ve 1’e kadar sayın Hálá elinizi tutabiliyorsanız yeterince sıcak değildir Biftekleri, önceden yağladığınız ızgaranın üzerine koyduğunuzda yapışacaklardır 2-3 dakika sonra kendilerini bıraktıkları anda maşayla çevirin Bu çevirme işlemini iki defa tekrarlayın ve toplam 10 dakika pişirin Maşayı bifteğe bastırarak pişip pişmediğini anlayın Sakın çatal-bıçak batırmayın zira ette açılan delikler suyun sızmasına yol açar
IZGARADAKİ TEMEL YANLIŞLAR
Hiçbir zaman dövülmüş biftek kullanmayın Çünkü bunların orta yerleri de çok pişeceğinden kayış gibi olacaklardır Kalın etleri tercih edin
Izgaradan önce biftekleri sakın tuzlamayın Tuzlama, yüzeyin kızarmasını engeller
Biftekleri ateşin üstüne koymadan önce mutfak havlusuyla iyice kurulayın Aksi halde yüzeyde ızgara değil, suda pişmiş etkisi ortaya çıkar
Gerçek bir ‘dana’ lezzeti almak istiyorsanız, bifteği sakın marine etmeyin Eğer illa edecekseniz, ‘papaya’ ve ‘ananas’ suyu bu konuda çok iyidir
Eğer bifteğinizi yapışmaz tavada yapacaksanız, benzer kurallara yine riayet edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.