09-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
''İmamın Ordusu'' Henüz Basılmadı Fakat Toplatıldı ''İmamın Ordusu'' Kitabı Basıldımı
''İmamın Ordusu'' Henüz Basılmadı Fakat Toplatıldı ''İmamın Ordusu'' Kitabı Basıldımı
Kim demiş ki "İmamın Ordusu" basılmamış ?
Olabileceği,fikir olarak bulunabileceği,sanaldaki hâli  
tümden "basılmış" ve yok edildiği sanılmıştır
Akıllı kişiler bu kadar gürültü sonrası düşünebilen kişilerin arasında bu adı duymamış olanların bile artık araştırıp öğrenme gayretinde olabileceğini düşünseler gerekir idi  
Cin şişeden çıkmıştır artık
Ahmet Şık gazeteci yazar Ergenokon denilen soruşturma kapsamında tutuklandı Şık bir kitap yazdı İsmi ''İmamın Ordusu'' Daha yayımlanmadan tüm veri ve dökümanlara el konuldu
Akp ileri demokratik düşünce ile daha basımına karar verilmeyen bir kitabı toplatmaya başladı Hardiskten imha etti Yok etti
12 Ağır Ceza Mahkemesinden çıkan karara göre Zekeriya Öz'ün talimatı ile toplatılma kararı verildi
Şık’ın söz konusu kitabı için savcı Zekeriya Öz’ün talebi üzerine nöbetçi İstanbul 12 Ağır Ceza Mahkemesi’nden kitabın tüm nüshalarının toplatılması kararı çıkarıldığı öğrenildi Savcının talebinde kitabın Ergenekon terör örgütünün faaliyetleri kapsamında yazıldığı ve örgütün propagandası yapıldığı belirtildi Kararda da kitabın Ergenekon terör örgütü kapsamında adil yargılamayı etkileme ve terör örgütü propagandası yapmayı amaçladığı ifade edildi Bununlada kalmayan mahkeme Ahmet Şık'ın eşine tebligatta bulundu ;
“Mahkeme kararına rağmen vermeyen veya vermek istemeyenlerin ellerinde bulunan nüshaların temini için ge  rektiğinde arama yapılacağına dair karar ve ilgili savcılık talimatı, ayrıca konuyla ilgili her türlü bilgi ve belgelerin teslim edilmesi hususu aşağıda imzası bulunan kişi/kişilere tebliğ edilerek, aksine davranış gösterenlerin hem CMK 124 madde hem de örgüte yardım suçunu oluşturacağı hususu adreste bildirilmiştir ” Ne denilebilir buna Gelin bir kılıf uydurun Böylemi suçlu olan bir devlet ideolojisinin önüne geçilebilinir Bu resmen faşistlik Belki darbe döneminde bu kadar ileri gitmemiştir bir yönetim Fakat Akp resmen gücünü kullanıyor ve kendilerine karşı sivrilen tüm uçları eğiyorlar Yok ettiklerini sansalarda yok olmayacaklarını unutoyorlar
Tutuklu Ahmet Şık'ıda destekliyorum Keşke kitabı çıksaydıda bahsettikleri Ergenekon'dan olan bitenleri okusaydık Acaba ergenekonmuydu yoksa bir Fethullah Gülen pisliklerini döken kitapmıydı daha iyi anlardık o zaman
Yazık diyorum Çok başlı bir Kaddafi yönetimi gibi diktatör yönetim
Anayasa
MADDE 26 – Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir
Bir anayasa maddesi bu kadar güzel uygulanabilir Gerçi bunun da değişmesi gündemde Hukukçular bile basılmamış kitabın toplatılmasının yasal olmadığını belirtirken birilerinin umurunda bile değil Yakında cumhuriyetten oligarşi ya da teokrasi ile yönetileceğimiz günler yakındır Şimdi ısınma turları yapıyoruz birden yüklenilmiyor
|
|
|