![]() |
Hüseyin İnan (Hüseyin İnan Kimdir? - Hüseyin İnan'ın Hayatı Ve Eserleri Hakkında) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüseyin İnan (Hüseyin İnan Kimdir? - Hüseyin İnan'ın Hayatı Ve Eserleri Hakkında)Hüseyin İnan (Hüseyin İnan Kimdir? - Hüseyin İnan'ın Hayatı Ve Eserleri Hakkında) Hüseyin İnan (Hüseyin İnan Kimdir? - Hüseyin İnan'ın Hayatı Ve Eserleri Hakkında) Bana bilgi verebilirmisiniz acaba |
![]() |
![]() |
![]() |
Hüseyin İnan (Hüseyin İnan Kimdir? - Hüseyin İnan'ın Hayatı Ve Eserleri Hakkında) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüseyin İnan (Hüseyin İnan Kimdir? - Hüseyin İnan'ın Hayatı Ve Eserleri Hakkında)Hüseyin İnan, 1949 yılında Sivas’ın Gurun ilçesi’nin Bozüyük köyünde dünyaya geldi ![]() ![]() 1966 yılında gelindiğinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin İdari Bilimler Bölümü’ne giren İnan, bu okulda öğrenim gördüğü sıralarda Sosyalist Fikir Klübü ve Dev-Genç’e üye oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1968 yılına gelindiğinde üyesi olduğu parti ve örgütler içinde gruplaşmalar oluşturan İnan, gerilla yöntemini kullanarak emperyalizm karşıtı fikirlerini uygulama yöntemi geliştirmeye çalıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tahliyesinin ardından Ankara’ya dönen İnan, temellerini atmış olduğu gerilla mücadelesi fikrini paylaştığı arkadaşlarıyla THKO’yu kurdu ![]() ![]() ![]() ![]() 24 Mart 1971 tarihinde, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yakalanan Hüseyin İnan, Ankara 1 No’lu Sıkıyönetim Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak, 9 Kasım 1971’de idama mahkum oldu ![]() ![]() Hüseyin İnan’ın idam edilmeden önceki son mektubu; Babama, anneme, kardeşlerime ve yakın akrabalarıma, söyleyecek fazla söz bulamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|