Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
indir, işletim, lubuntu, sistemi, ubuntu, yükle, özellikleri

Lubuntu Özellikleri - Lubuntu İşletim Sistemi - Ubuntu İndir Yükle

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lubuntu, Ubuntu Linux işletim sisteminin sistem kaynaklarını çok daha az kullanan bir işletim sistemi Lubuntu’nun bir sonraki sürümü resmi olarak Ubuntu’nun türevi olacak

Ubuntu Linux sisteminden şikayetçi olanlar Lubuntu ile tanışmalılar Lubuntu, Ubuntu’yu baz alan, fakat çok daha az kaynak tüketen bir sürüm Bu işletim sistemi o kadar popüler oldu ki, bir sonraki sürüm’de bağımsız olacak Daha doğrusu Ubuntu’nun türevi olacak

Lubuntu projesinin en büyük özelliği, Ubuntu temelinde çok daha hızlı, boyutu küçük ve enerji verimliliğine çok dikkat eden bir sürüm olması Lubuntu, bu yüzden LXDE masaüstü temelini kullanıyor LXDE’nin avantajı, performansı düşük olan sistemlerde bile çalışması

Live CD olarak sunulan Lubuntu, 128 MByte sistem bellekli Pentium II (350 MHz) işlemcili sistemlerde rahatlıkla çalışabiliyor

Lubuntu, Ubuntu’nun 1104 (Natty Narwhal) sürümünü temel alıyor LXDE masaüstü’nün yanı sıra, Chromium tarayıcı ve Pcmanfm veri yöneticisini kullanıyor

LUBUNTU İNDİR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com