|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dili, edebiyatı, puanları, taban, türk, öğretmenliği, ösym |
![]() |
Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenliği Taban Puanları - Ösym Türk Dili Ve Edebiyatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenliği Taban Puanları - Ösym Türk Dili Ve EdebiyatıTürk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Taban Puanları - Ösym Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Taban Puanları - Ösym Türk Dili ve Edebiyatı Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere Türk dili ve edebiyatı ile ilgili eğitim veren kişidir ![]() GÖREVLER Türk dili ve edebiyatı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir ![]() Türk dili ve edebiyatı öğretmeni, bu program çerçevesinde, Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı hazırlar, bu planı uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır, Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır, Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler, Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur, Alanı ile ilgili gelişmeleri izler, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur, Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar, Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olmak isteyenlerin; - Üst düzeyde genel yeteneğe sahip, sözel yeteneği gelişmiş, Dil ve edebiyata ilgi duyan, insanlarla iyi iletişim kurabilen, Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren, Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan, İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecen, hoşgörülü, sabırlı, Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, yaratıcı kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarında, özel okul ve dershanelerde branşlarında çalışabilirler ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Eğitim süresi 5 yıldır ![]() ![]() Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Programı 2009 Taban Puanları Üniversite Adı Programın Adı Puan Türü Kont ![]() Genel Kontenjan En Küçük Puan Okul Birincisi En Küçük Puan ATATÜRK Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 41 326,834 319,663 BALIKESİR Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 41 335,891 334,050 DİCLE Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 31 323,762 319,701 DOKUZ EYLÜL Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 41 342,318 342,043 GAZİ Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 41 343,980 341,870 MARMARA Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 41 351,752 351,334 SELÇUK Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 41 332,676 332,322 YÜZÜNCÜ YIL Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 41 322,134 315,097 BAŞKENT Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 37 266,230 BAŞKENT Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (%25 B) SÖZ-2 3 285,644 YEDİTEPE Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 30 268,673 YEDİTEPE Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (Başarı B) SÖZ-2 10 356,269 YEDİTEPE Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (D Burslu) SÖZ-2 10 300,642 D AKDENİZ Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 40 G AMERİKAN Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği SÖZ-2 40 |
![]() |
![]() |
|