![]() |
İblis'n Hacdaki Hali.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() İblis'n Hacdaki Hali..Evliyânın büyüklerinden birisi, hac zamânında insan kılığına girmiş olan İblis'i Arafat'ta gördü Zayıflamış ve benzi solmuş, gözü yaşlı ve kamburu çıkmış olarak perişan bir haldeydi ![]() -Niçin gözün yaşlıdır? kim ağlattı seni? -Ticâret yapmak fikri olmadan, sırf ALLAH rızâsı için hac yapmaya gelenlerin, arzularının ALLAHü teâlâ tarafından kabul edilmesinden korktum Onun için ağlıyorum -Peki seni zayıflatan nedir? -Hacıları getiren atların inlemeden, kişneyerek gelmelerine üzüldüm Halbuki benim yoluma gidenleri böyle götürselerdi, sevincim çok artardı -Pekâlâ,benzini solduran nedir? -Müslümanların ibâdetlerine devam etmeleri ve birbirleriyle yardımlaşmalarıdır ![]() -Seni çökertip, belini büken nedir? -Kulların, (Yâ Rabbi! senden son nefeste imân-ı kâmil ile ölmemi istiyorum) diye yalvarmasıdır Halbuki ben onları, kendi işlerini ve ibâdetlerini beğendirip, imânsız gitmeleri için çalışmaktayım Allaha böyle yalvaranların, benim bu iş için çalıştığımı anlamalarından korkuyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : İblis'n Hacdaki Hali.. |
![]() |
![]() |
#2 |
1907merve
|
![]() Cevap : İblis'n Hacdaki Hali..Gerçekten çok güzeldi kardeşim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : İblis'n Hacdaki Hali..Amin ecmain canım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |