Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balkan, birinci, cephesi, dünya, savaşı, savaşında

Balkan Cephesi Birinci Dünya Savaşı - 1. Dünya Savaşında Balkan Cephesi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Balkan Cephesi Birinci Dünya Savaşı - 1. Dünya Savaşında Balkan Cephesi

1 Dünya Savaşında Balkan Cephesi
Balkan Cephesi Birinci Dünya Savaşı - 1 Dünya Savaşında Balkan CephesiBalkan Cephesinde Kimlerle Savaşıldı
Balkan Cephesi Özet

Balkan Cephesi, I Dünya Savaşı dahilinde Balkanlar'da meydana gelen savaşlardır Cephedeki ilk çatışmalar Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile Sırbistan arasında gerçekleşmiştir Aynı zamanda I Dünya Savaşı ilk olarak Balkanlar'da başladı İlk başta Avusturya-Macaristan ve Sırbistan arasında yaşanan savaşlara Bulgaristan, İtalya ve Rusya da katıldı Rusya'nın amacı Bulgaristan ve Avusturya-Macaristan'ı savaş dışı bırakıp Balkanlar'ı ele geçirmek ve sıcak denizlere inmekti Romanya'nın İtilaf Devletleri safında savaşa katılmasıyla cephedeki çatışmalar daha da şiddetlenmey başladı Alman ve Avusturya-Macaristan orduları Romanya'yı işgal edip ülkenin büyük çoğunluğunu ele geçirdi Böylece İttifak Devletleri bölgeyi kendi kontrolleri altına almaya başladı Fakat Bulgaristan'ın savaştan yorgun düşmesi ve yenilgiler almaya başlamasıyla Bulgarlar barış görüşmelerine başladılar Bu görüşmeler sonucu Bulgaristan savaştan çekildi Bu çekilme ile Almanya ve Osmanlı İmparatorluğu arasındaki iletişim yolu kesintiye uğradı Aynı zamanda Yunanistan Megali İdea'yı gerçekleştirmek için bölgede savaşmaktaydı Sonuçta Bulgaristan'ın savaştan çekilmesi İttifak Devletleri'nin başarısızlığıyla sonuçlandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com