Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, salakamen, savaşı, tanımı

Salakamen Savaşı Salakamen Savaşı Hakkında Salakamen Savaşı Tanımı Salakamen Savaşı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Salakamen Savaşı Salakamen Savaşı Hakkında Salakamen Savaşı Tanımı Salakamen Savaşı

Salakamen Savaşı Salakamen Savaşı Hakkında Salakamen Savaşı Tanımı Salakamen Savaşı Sultan ikinci Ahmed padiiah olduiunda Köprülü Fazil Mustafa Paia sadrazamdi Sultan ikinci Süleyman'in son yillarinda Köprülü Fazil Mustafa Paia önemli askeri baiarilar elde etmiiti Belgrad'dan çikip Tuna'yi aiarak, Avusturya üzerine yürüyen Köprülü Fazil Mustafa Paia, Kirim kuvvetlerini beklemeden Petervaradin'de düimana ani bir darbe vurmak istedi Ancak pusuya düiürülen Köprülü Fazil Mustafa Paia Salakamen'de bozguna uiradi ve kendisi de alnindan vurularak iehit oldu

Avusturya cephesindeki ilerleyii ve mücadele böylece sona erdi Avusturya ile yapilmakta olan savai neticelenemedi ve Osmanli akinlari durdu Köprülü Fazil Mustafa Paia'nin yapmaya çaliitiii islahat hareketlerinden de, o öldükten sonra vazgeçildi Lehistan'in amaci, 1672 yilinda Osmanlilar tarafindan fethedilen Podolya eyaletinin baikenti olan Kamaniçe'yi ele geçirmekti Ancak Lehistan'in kuvvetli hücumlarina direnen Kahraman Paia kaleyi korumayi baiardi Bunun diiinda Venediklilere karii da baiarili direniiler yapildi

Eiriboz kalesi kahramanca savunularak Venediklilerin eline geçmesi engellendi Diier yandan Sakiz Kalesi de Venediklilerin saldirisina uiradi Ancak Sakiz Kalesi tüm çabalara raimen, 21 Eylül 1695 tarihinde iartli olarak Venediklilere teslim edildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com