Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, ikinci, kimdir, sultan, süleyman

Sultan İkinci Süleyman Sultan İkinci Süleyman Kimdir? Sultan İkinci Süleyman Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan İkinci Süleyman Sultan İkinci Süleyman Kimdir? Sultan İkinci Süleyman Hakkında

Sultan İkinci Süleyman Sultan İkinci Süleyman Kimdir? Sultan İkinci Süleyman Hakkında Sultan İkinci Süleyman Tanımı
Sultan İkinci Süleyman Sultan İkinci Süleyman Kimdir? Sultan İkinci Süleyman HakkındaSultan ikinci Süleyman 15 Nisan 1642'de istanbul'da doidu Babasi Sultan Birinci ibrahim, annesi Saliha Dilaiub Sultan'dir Orta boylu, kir sakalli, iiiman ve halim selim bir padiiahti Dindar, dürüst ve akilli bir insan olan annesi Saliha Dilaiub Sultan tarafindan titizlikle yetiitirildi Oiluna, gerekli bilgileri bir yandan kendi veriyor, bir yandan da hocalar tutuyordu

Hayatinin kirk yilini bir dairede hapis geçiren Sultan ikinci Süleyman cesur, dindar, vatansever, merhametli ve nazik bir insandi Rüivet ve sefahate son derece düimandi Padiiah olduiu sirada askeri zorbalarin ortaliii kariitirmasi üzerine onlarla mücadeleye giriiti ve kismen de olsa asayiii sailadi

Sultan ikinci Süleyman, 4 yil gibi kisa bir süre padiiahlik yapti Bunun son iki yilini yatak hastasi olarak geçirdi Gün geçtikçe zayifliyordu 22 Haziran 1691 günü Edirne'de vefat etti Cenazesi istanbul'a getirilerek Süleymaniye Camii yaninda Kanuni Sultan Süleyman türbesine gömüldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com