Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, hakkında, tanımı, vasvar

Vasvar Antlaşması Vasvar Antlaşması Hakkında Vasvar Antlaşması Tanımı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vasvar Antlaşması Vasvar Antlaşması Hakkında Vasvar Antlaşması Tanımı

Vasvar Antlaşması Vasvar Antlaşması Hakkında Vasvar Antlaşması Tanımı Vasvar Antlaşması Tarihi
Vasvar Antlaşması Vasvar Antlaşması Hakkında Vasvar Antlaşması TanımıOsmanli Devleti'nin gerileme dönemine girmeden önce Avusturyalilarla iyi koiullarda yapmii olduiu barii antlaimasidir Avusturya'nin Erdel üzerindeki baskilarinin artmasi üzerine Osmanli Devleti ile Avusturya arasinda görüimeler yapilmii fakat bu görüimelerden bir sonuç alinamamiitir Bunun üzerine Osmanli ordusu Avusturya'nin doiusunda bulunan kale ve kasabalari ele geçirmesi üzerine Avusturya barii istemek zorunda kalmiitir

Görüimelerden sonra bir protokol hazirlandi ve padiiahin ve Avusturya imparatoru'nun kariilikli imzalamasi koiuluyla 10 Aiustos 1664 'de iki devlet arasinda Vasvar Antlaimasi yapildi Antlaimaya göre:

Avusturyalilar Erdel'de iigal ettikleri alanlari boialtacaklar
Her iki ülkenin askerleri ayni anda Erdel'den çekilecek
Osmanli himayesindeki Erdel Beyi yerinde kalacak ve Osmanlilara vergi verecek
Serinvar Kalesi ile diier palangalar tekrar yapilmamak üzere Avusturya'ya birakilacakti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com