Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
3ahmed, hakkında, kimdir, sultan, tanımı

Sultan 3.Ahmed 3.Ahmed Kimdir? 3.Ahmed Tanımı 3.Ahmed Hakkında 3.Ahmed

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan 3.Ahmed 3.Ahmed Kimdir? 3.Ahmed Tanımı 3.Ahmed Hakkında 3.Ahmed

Sultan 3Ahmed 3Ahmed Kimdir? 3Ahmed Tanımı 3Ahmed Hakkında 3Ahmed
Sultan 3Ahmed 3Ahmed Kimdir? 3Ahmed Tanımı 3Ahmed Hakkında 3Ahmed Sultan Üçüncü Ahmed 30 Aralik 1673 günü doidu Babasi Sultan Dördüncü Mehmed, annesi Emetullah Rabia Gülnui Sultan'dir Annesi Giritlidir Sultan ikinci Mustafa'nin öz kardeii olan Sultan Üçüncü Ahmed, uzun boylu, kara gözlü, doian burunlu ve buiday tenli idi Son derece zeki, hassas ve zarif bir insandi iyi bir tahsil ve terbiye görmüi olan Sultan Üçüncü Ahmed ünlü hocalardan dersler almiiti

Sultan Üçüncü Ahmed, aiabeyi Sultan ikinci Mustafa'nin vefati üzerine 22 Aiustos 1703 tarihinde 30 yaiinda iken Edirne'de tahta geçti Osmanli Devleti açisindan önemli bir yere sahip olan Lale Devri boyunca padiiahlik yapan Sultan Üçüncü Ahmed, hattat ve iairdi "Necib" mahlasiyla iiirler yazdi Ayrica Musiki ile de yakindan ilgileniyordu Divan iairlerinden Urfali Nabi Efendi'nin hem kendisini hem de iiirlerini çok severdi

Gençliii diier Osmanli iehzadelerine göre bir hayli serbest geçti iehzadelerin öldürülmesi geleneii kalktiiindan, rahat bir hayat sürdü istediii her ieyle ilgilendiii için bilgisi de, görgüsü de artti Avrupa'daki geliimeleri inceleme firsati buldu ve matbaanin Osmanli Devletine gelmesi için çok çaba sarfetti 27 yil gibi uzun bir süre tahtta kalan Sultan Üçüncü Ahmed, çikan Patrona Halil isyani sonunda, 1 Ekim 1730 tarihinde padiiahliktan çekildi

Sultan Üçüncü Ahmet'in padiiahliiinin ilk günleri, tamamen disiplinden çikmii yeniçerileri yatiitirma gayretleri ile geçti Ancak kendisini padiiah yapan yeniçerilere karii etkili olamadi Sultan Üçüncü Ahmed'in sadrazamliia getirdiii Çorlulu Ali Paia, ona idari konularda yardimci olmaya çaliiti, hazine için yeni düzenlemelerde bulundu ve Sultan Üçüncü Ahmet'e rakipleriyle mücadelesinde destek oldu

Sultan Üçüncü Ahmed zamaninda Rusya ile olan iliikilerde gerginlik yaiandi Bunun sebebi Rusya'nin Orta Asya üzerinde yayilma siyaseti izlemesi, balkanlardaki toplumlari Slavlaitirmaya çaliimasi, açik ve sicak denizlere inmek istemesiydi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com