Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1421, 1451, 2murat, antlaşmalar, dönemi, döneminde, murat, olaylar, yapılan, önemli

2 Murat Dönemi Önemli Olaylar, 2 Murat 1421 1451,2Murat Döneminde Yapılan Antlaşmalar

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2 Murat Dönemi Önemli Olaylar, 2 Murat 1421 1451,2Murat Döneminde Yapılan Antlaşmalar

2 murat dönemi önemli olaylar, 2 murat 1421 1451,2murat döneminde yapılan antlaşmalar 2 murat dönemi önemli olaylar, 2 murat 1421 1451,2murat döneminde yapılan antlaşmalar

2 murat dönemi olayları, 2murat dönemi olayları, 2 murat dönemindeki önemli olaylar, 2murat dönemi önemli olaylar, 2murat zamanı 1421 1451 ,2murat dönemi önemli olayları ,2 murat dönemi önemli olayları, 2murat döneminin önemli olayları ,2 murat dönemindeki olaylar ,2 murat dönemi önemli olaylar, 2 murat 1421 1451 ,2murat döneminde yapılan antlaşmalar, 2 murat zamanı 1421 1451 ,iimurat 1421 1451 , 2murat dönemindeki olaylar

IIMURAT DÖNEMİ (1421-1451)

II Murat önce Bizans tarafından serbest bırakılan amcası Çelebi Mustafa( Düzmece Mustafa) isyanını bastırmış,
Mustafa'yı ortadan kaldırdı Sonra Mustafa'yı serbest bırakarak destekleyen Bizans'ı kuşattı Ancak bu defa da
Bizans ve Karamanoğullarının kışkırması sonucu ayaklanan Kardeşi Şehzade Mustafa ile uğraşmak zorunda kaldı

BALKANLAR'DAKİ ÖNEMLİ OLAYLAR:

1)- EDİRNE-SEGEDİN ANTLAŞMASI(1444): Macar, Sırp, Bosna ve Eflak kuvvetlerinin oluşturduğu
Haçlı ittifakına karşı Osmanlı kuvvetleri başarısız olunca, bu antlaşma imzalanmıştır Osmanlıların bu
antlaşmayı imzalamak zorunda kalışlarının bir nedeni de Karamanoğullarının problem çıkarmasıdır
Edirne-Segedin Antlaşmasına göre:
a)- İki taraf 10 yıl savaşmayacak,
b)- Tuna Nehri iki taraf arasında sınır olacaktı

NOT: Bu antlaşmadan sonra IIMurat yrini 12 yaşındaki oğlu IIMehmet'e (Fatih) bıraktı

2)- VARNA SAVAŞI (1444):
Sebep: II Mehmet'in küçük yaşta tahta geçmelesini fırsat bilen Haçlıların Edirne-Segedin
Antlaşmasını bozmaları
Sonuç: II Murat tekrar tahta geçerek Haçlı ordusunu Varna'da yendi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com