Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1248, 1270, bilgiler, haçlı, hakkında, kısa, seferi, vii

Vi. Haçlı Seferi (1248),Vii. Haçlı Seferi (1270) Hakkında Kısa Bilgiler

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vi. Haçlı Seferi (1248),Vii. Haçlı Seferi (1270) Hakkında Kısa Bilgiler

VI Haçlı Seferi (1248),VII Haçlı Seferi (1270) Hakkında Kısa Bilgiler
VI Haçlı Seferi (1248),VII Haçlı Seferi (1270) Hakkında Kısa Bilgiler

VI Haçlı Seferi (1248)

Kudüs, tekrar Türklerin eline geçince, Papa yeniden Hristiyanları sefere çağırdı Ancak Avrupalılar seferlerden bıkmışlardı Sadece Fransa Kralı Sen Lui sefere çıktı Sen Lui de Eyyubi Hükümdarı Turanşah'a esir düştü Önemli miktarda kurtuluş parası vererek Fransa'ya dönebildi

VII Haçlı Seferi (1270)

Fransa Kralı Sen Lui, kardeşinin kışkırtmalarıyla son Haçlı Seferi'ne çıktı O sırada Tunus'tan kalkan Arap korsanları, doğuya giden Hıristiyan gemilerine zarar veriyordu Bu yüzden Tunus'a sefer düzenleyen Sen Lui ve ordusunun yarısı, veba salgını nedeniyle öldü

***13 yüzyılda gerçekleştirilen sonraki iki Haçlı Seferi Müslümanların kazandıklarını geri almayı başaramadı Akka’daki son Haçlı kalesi de düştü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com