Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
babil, hakkında, krallığı, tarihi, yeni

Babil Krallığı,Yeni Babil Krallığı,Babil Krallığı Hakkında,Babil Krallığı Tarihi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Babil Krallığı,Yeni Babil Krallığı,Babil Krallığı Hakkında,Babil Krallığı Tarihi

YENİ BABİL krallığı

Kaideli bir general olan Nabupolassar (MÖ626'dan-MÖ604'e) ve oğlu Nabukodonosor II (MÖ604'ten-MÖ562), Babil'i yeniden güçlendirmeyi başardılarNabukodonosor II, Babil'i büyük bir başkent haline getirdiÇevresi 45 km olan bu kentteki yolların güzelliği dillere destandı

"Asma bahçeleri"yse, dünyanın yedi harikasından biriydiNabukodonosor II, daha sonra Suriye ve Filistin'i ele geçirerek, Kudüs'teki Yahudileri tutsak ettiNe var ki, MÖ539'da, Doğu'dan gelen Pers kralı Keyhüsrev, hiç beklenmedik bir anda Babil'i ele geçirdi Böylece, Babil Krallığı tarihe karıştı; ama Babil kentine el sürülmediKent, MÖ331'de Büyük İskender'in eline geçinceye kadar Perslerin bir eyaleti olarak kaldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com