Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ceza, düğümde, hikayesi, kanuni, sultan, süleymanın, vatandaşın, verdiği, ödül

Kanuni Sultan Süleyman'ın Düğümde Ceza Ve Ödül Verdiği Vatandaşın Hikayesi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kanuni Sultan Süleyman'ın Düğümde Ceza Ve Ödül Verdiği Vatandaşın Hikayesi

Kanuni Sultan Süleyman'ın Düğümde Ceza Ve Ödül Verdiği Vatandaşın Hikayesi Kanuni Sultan Süleyman'ın Düğümde Ceza Ve Ödül Verdiği Vatandaşın Hikayesi

kanuni sultan suleyman dugunlerinde yetenekli kişilerin gosteri yapmasını cok severmişyine bir gun ,bir dugunde istanbula osmanlı ulkesindeki butun canbazlar,madrabazlar,ates ufleyen vesaire vesaire hepsi dolmus

kanuni gosterileri zevkle izlemişbirinciyede ihsanlarda bulunucakmiş

bir adam warmiş dikiş ignesini 5 metre uzga koyuyor,dikiş ipini 5 metre uzaktan ignenin deliginden geciriyomus

kanuni bunu gorunce hayretler içinde kalmiş
-tesadufen attıboyle birsey olması munkun degildir,demiş

adam gosterisini bir daha yapmişdikiş ipligi yeniden 5 metre uzaktaki ignenin deligine girmiş

kanuni saskınlık içerisinde:
birdaha yap bakalım ,demiş

ucuncu denemeyi ayakta seyreden kanuni ,katıla katıla gulmus ve su meshyr emrini wermiş:
-bu adam 100 altın verin 100de sopa atın

adam saskın:
-padisahım 100 altını anladık ama neden 100 sopa

kanuni cevabını hemen vermiş

-100 altın maharefetin için helal olsun ,100 sopa da bos işler ile ugrastığın için bu da bana helal olsun bre adam baska işinmi yok? neye yarıyacak bu yaptıgın ?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com