Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beraberlik, birlik, dayanismanin, hakkında, milli, onemi, yonunden

Milli Birlik Ve Beraberlik Yonunden Dayanismanin Onemi Nedir,Milli Birlik Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Milli Birlik Ve Beraberlik Yonunden Dayanismanin Onemi Nedir,Milli Birlik Hakkında

Milli Birlik ve Beraberlik Yonunden Dayanismanin Onemi Nedir,Milli Birlik Hakkında
Milli Birlik ve Beraberlik Yonunden Dayanismanin Onemi Nedir,Milli Birlik HakkındaMilli Birlik ve Beraberlik Yonunden
Dayanismanin Onemi

Yurdumuz dusmanlar tarafindan isgal edilmis, ordumuz dagitilmis, donanmamiza el konulmustu Milletimiz, tarihinin en kotu gunlerini yasiyordu Boyle zor bir donemi atlatmak, ancak milli birlik ve beraberlikle yani milli dayanismayla mumkundu Milletimiz milli birlik ve beraberlik icinde olunca asamayacagi zorluk yoktu Tarihimizde bunun bircok ornegi vardir Zaten milli birlik ve beraberlik duygusu, Turk milletinin tarihten gelen bir ozelligidir Mustafa Kemal, “Ya istiklal ya olum” parolasi ile Samsun’a ciktiginda amaci, yurdun butunlugunu ve milletin bagimsizligini saglamakti Bunun icin ilk once, ulkede milli duyguyu canlandirmaya yonelik calismalar yapti Bu yolla turk milletinde var olan milli birlik ve beraberlik ruhunu harekete gecirecekti Biliyordu ki Turk milletini ortak amaclar etrafinda birlestirmeden, ortak hedeflere yoneltmeden Kurtulus Savasi’ni kazanmak imkansizdi Tarihte de milletimiz pek cok guclugu, milli birlik ve beraberlik duygusuna sahip olma ozelligi sayesinde asmistir Mu nedenle Mustafa Kemal, milli birlik be beraberligi saglamaya oncelik vermistir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com