Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devleti, hakkında, memlük, memlüklüler, tarihi

Memlüklüler(1250-1517) Memlük Devleti Tarihi,Memlük Devleti Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Memlüklüler(1250-1517) Memlük Devleti Tarihi,Memlük Devleti Hakkında

MEMLÜKLÜLER(1250-1517) Memlük Devleti Tarihi,Memlük Devleti Hakkında
MEMLÜKLÜLER(1250-1517) Memlük Devleti Tarihi,Memlük Devleti Hakkında

MEMLÜKLÜLER(1250-1517) Memlük Devleti,Eyyubiler Devleti’nden sonra Mısır’da kurulan bir Türk DevletidirEyyubi ordusu,Oğuz ve Kıpçak Türklerinden kurulmuştuKüçük yaşta devşirilen Türk çocukları, eğitildikten sonra orduya alınırlardıBu askerlere Memluk(Kölemen)denirdi Son Eyyubi Sultanı’nın ölümünden sonra,bu devletin yönetimi ordu komutanı olan Aybek’in eline geçtiTürk asıllı olan Aybek,bir süre sonra hükümdar ilan edildiBöylece Mısır’da Memlük Devleti kuruldu (1250) Memlük Sultanı Aybek,Haçlılarla ve Moğollarla mücadele ettiÖldükten sonra yerine oğlu Baybars geçtiBaybars da Moğollarla mücadeleyi sürdürdüMoğolları Ayn-Calut savaşında yenilgiye uğrattıMoğolların son verdiği Abbasi halifeliğini Mısır’da yeniden kurdu Sultan Baybars Anadolu beylerinin Moğollar’a karşı yardım istemesi üzerine Anadolu’ya sefere çıktıMoğolları Elbistan Savaşında yenilgiye uğrattıAnadolu Beylerinden gerekli desteği alamayınca ülkesine geri döndü Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı-Memlük ilişkileri bozulduIIBeyazıt döneminde savaşlar başladıYvuz Sultan Selim döneminde Mercidabık ve Ridaniye savaşlarıyla Memlüklüler Devletine son verildi(1517)Böylece Memlük toprakları Osmanlı Devleti’nin eline geçti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com