Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almanya’da, dünya, hakkında, ikinci, nasyonal, savaşı, sosyalizm

İkinci Dünya Savaşı - Almanya’Da Nasyonal Sosyalizm Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İkinci Dünya Savaşı - Almanya’Da Nasyonal Sosyalizm Hakkında

İkinci Dünya savaşı - Almanya’da Nasyonal Sosyalizm hakkında
İkinci Dünya savaşı - Almanya’da Nasyonal Sosyalizm hakkında
İkinci Dünya savaşı - Almanya’da Nasyonal Sosyalizm;

I Dünya Savaşı sonunda İtalya’da liberal demokratik düzeni yıkarak,yerine totaliter yönetim kuran Mussolini’nin Faşist Partisi,Avrupa ve dünyanın başka ülkelerinde de kopya edilen bir model ortaya çıkarmıştırAlmanya’da Nasyonal Sosyalizm’in ortaya çıkışını hazırlayan ortam ile İtalya’da Faşizmin içinde belirdiği ortam arasında büyük benzerlikler vardırBu dönemde Almanya toplumsal siyasal ve ekonomik sıkıntılar içinde bulunuyorduI Dünya Savaşı’ndan yenik bir ülke olarak çıkmış,İmparator II Wilhelm ülkeden kaçmıştıHükümet,savaş sonrası bir ülkenin sorunları karşısında yetersiz kalıyorduYenik bir ülkede,işsizlik sorunu,yüksek enflasyon demokratik ilkelerin üretim biçiminin yürümesini sağlayamıyordu Bu bakımdan toplumsal koşullar İtalya’daki durumun tekrarı gibiydiAlmanya’da savaş bitince “Alman İşçi Partisi” diye yeni bir siyasal parti kurulmuş ve bu kuruluşa gerçek mesleği boyacılık ve dekorasyonculuk olan Adolf Hitler adlı bir kişi girmiştiÇok geçmeden Hitler,partide etkili olmuş ve partinin adını Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi olarak değiştirmiştiAlmanların ulusal duygusundan yararlanmayı bilen Hitler,Versailles Antlaşması’na karşı çıkarak,Almanların ulusal gururlarını okşayarak ve Yahudi düşmanlığını körükleyerek gittikçe daha çok yanda kazanmış ve 1932 yılkında Hinderburg’la cumhurbaşkanlığı seçiminde boy ölçüşecek kadar güçlenmişti30 Ocak 1933’te Hinderburg Hitler’i Başbakan olarak atadıHitler’in dış siyasası üç aşamada gelişmiştirBirincisi,Versailles zincirlerinin kırılması,İkincisi “Eine Volk”, “Eine Reich” Bir millet bir devlet ilkesinin gerçekleştirilmesi,yani Almanya’nın sınırları dışında yaşayan tüm Almanların birleştirilmesi ve tek devlet altında toplanması;Üçüncüsü ise “Lebensraum” Yaşam AlanıBu Nazi Alman emperyalizminin yeni adı idiHitler Almanların yaşamadığı birçok ülkeyi kendi sınırlarına katmak istemektedirHitler’in bu emelleri “Versailles Sistemi”ne dayanan anti-revizyonist tüm ülkelerde endişe ile karşılanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com