Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, genel, hakkında, ismail, kulu, safeviler, sah, şah

Safeviler Ve Sah Kulu,Safeviler Ve Şah İsmail Hakkında Genel Bilgiler

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Safeviler Ve Sah Kulu,Safeviler Ve Şah İsmail Hakkında Genel Bilgiler

SAFEVILER VE SAH KULU,Safeviler Ve Şah İsmail Hakkında Genel Bilgiler
SAFEVILER VE SAH KULU,Safeviler Ve Şah İsmail Hakkında Genel Bilgiler

SAFEVILER VE SAH KULU

Sultan Ikinci Bayezid döneminde Iran'a Safeviler hakim oldu 1501'de Tebriz'i alan Sah Ismail, giderek kuvvetleniyordu Anadolu'da da kendisine ve mezhebine birçok yandas buldu Bir çok Türkmen kitlesini yanina aldi Iran ve Azerbaycan'da etkisini gösteren Sah Ismail, Dogu Anadolu'da Osmanli Devleti'ni ciddi derecede tehdit etmeye baslamisti Anadolu'ya bir çok Sii propagandaci yollayan Sah Ismail, bu sayede Anadolu'yu yönetimi altina almak istedi Propaganda faaliyetleri etkisini göstermeye baslamisti 9 Nisan 1511'de Hamideli ve Teke taraflarinda Sah Kulu adinda bir Sah Ismail taraftari isyan çikardi Bu isyan güçlükle bastirildi Sah Kulu yakalanarak idam edildi Sultan Ikinci Bayezid'in son dönemlerinde ortaya çikan bu isyan ülkeyi bunalima sürükledi Sehzadeler arasinda babalarina ve birbirlerine karsi bir mücadele basladi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com