Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankara, ankaranin, ankaranın, başkent, edilişi, ilan, oluşu

Başkent Ankara,Ankara'nın Başkent İlan Edilişi,Ankara'nin Başkent Oluşu

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Başkent Ankara,Ankara'nın Başkent İlan Edilişi,Ankara'nin Başkent Oluşu

Başkent Ankara,Ankara'nın Başkent İlan Edilişi,ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞU
Başkent Ankara,Ankara'nın Başkent İlan Edilişi,ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞU
ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞU

İstanbul'un boşaltılmasından sonra başkentin neresi olacağı hakkında kesin bir karar almak gerekiyordu Çünkü, o sırada gerek Mecliste, gerek basında devlet başkentinin İstanbul'a taşınması fikri tartışma konusu olmağa başlamıştı Muhalifler İstanbul'un başkent olmasını istiyorlardı Bazı yabancı devletler de bu fikre katılıyorlardı Halbuki idari, askeri, siyasi bakımdan Ankara'nın başkent olması zorunlu idi Aslında 1920'den beri Ankara, yeni Türkiye Devletinin başkenti olmuş, İstiklal Savaşı buradan yönetilmişti

Mustafa Kemal, bu sorunun Büyük Millet Meclisinde görüşülmesini istedi İsmet Paşa, bir maddelik bir kanun tasarısı hazırlayarak Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdi Büyük Millet Meclisi bir milletvekilinin itirazına karşılık İsmet Paşa'nın "Türkiye Devletinin Makarr-ı İdaresi Ankara şehridir" teklifini çoğunlukla kabul etti (13 Ekim 1923)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com