Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abideleri, abidesinde, hakkında, tonyukuk, yazan, yazılar

Tonyukuk Abideleri, Tonyukuk Abideleri Hakkında, Tonyukuk Abidesinde Yazan Yazılar

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tonyukuk Abideleri, Tonyukuk Abideleri Hakkında, Tonyukuk Abidesinde Yazan Yazılar

tonyukuk abideleri, tonyukuk abideleri hakkında, tonyukuk abidesinde yazan yazılar
tonyukuk abideleri, tonyukuk abideleri hakkında, tonyukuk abidesinde yazan yazılar

Tonyukuk Âbideleri:

Tonyukuk âbidesi , diğer iki âbidenin biraz daha doğusunda bulunmak- tadırDevrilmemiş , dikili dört cepheli iki taş halindedir Birincisi ve daha büyük olan taşta 35 ,ikinci taşta 27 satır vardır İkinci taşta yazılar daha itinasızdır ve aşınmada daha çoktur Bu âbidenin yazıları Kül Tigin ve Bilge Kağan’ ınki kadar düzgün değildirBu âbide de yazı yukarıdan aşağı yazılmıştır Fakat diğer ikisinin aksine satırlar soldan sağa doğru istif edilmiştir Tezyinatı da diğer kitâbelerdeki kadar sanatkârane değildir Tonyukuk âbidesinin yanında da büyük bir türbe kalıntısı , heykeller , balballarve taşlar vardır
Tonyukuk âbidesini , İlteriş Kağan ‘ın isyanına iştirak eden ve o günden Bilge Kağan devrine kadar devlet idaresinin baş yardımcısı olarak kalan büyük Türk devlet adamı ve başkumandanı Tonyukuk ,ihtiyarlık devrinde bizzat diktirmiştir Bu âbidede Tonyukuk konuşmaktadır , bu âbidenin müellifi odur

tonyukuk abidesi, tonyukuk abideleri, tonyukuk abideleri, tonyukuk abideleri hakkında, tonyukuk abidesinde yazan yazılar ,tonyukuk abidesi bilgi, tonyukuk abideleri üzerinde yazan yazı, çocuk abideleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com