![]() |
Dinimize Kurulan Tuzak, Ímana Kurulan Tuzak Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dinimize Kurulan Tuzak, Ímana Kurulan Tuzak Hakkında BilgilerDinimize Kurulan Tuzak, Ímana Kurulan Tuzak Hakkında Bilgiler Dinimize Kurulan Tuzak, Ímana Kurulan Tuzak Hakkında Bilgiler Ímana Kurulan Tuzak Ímana Kurulan Tuzak Istanbul Beyoglu'nda 1998 ya da '99 (tarih tam hatirimda degil) basimdan geçen bir hadiseyi sizlerle paylasmak istiyorum: Yer Bogaziçi Elektrik binasinin da bulundugu Beyoglu'nun arka sokaklarindan birinde yasanmistir ![]() isgücü konulu bir çalisma için laptop ortaminda veri topluyoruz ![]() Sorumlulugumda olan haneleri birbir ziyaret ederken bir çok azinlik ve gayrimüslim ailelerle de tanistim ![]() unutmayacagim ![]() zeki görünümlü bir bayan ![]() ![]() Buraya kadar hersey dogal ![]() Bu hanim ben henüz çalismayla ilgili sorularimi bitirmeden öylesine kibar ve yumusak bir ses tonuyla "sevgi" kavrami agirlikli bir konusma ile isime ara verdirtti ![]() dünyaya } ![]() tahminde gecikmedim ama nereye kadar gidecegini anlamak için sustum ve dinliyorum ![]() getirdi (düsündügüm gibi) dine dayadi ![]() ![]() "Yahova Sahidi" oldugunu ve dünya üzerinde yaptiklari uluslararasi çalismalardan sözedip bunlari özetleyen brosürler sundu ![]() aldim (evden çikinca nasil olsa müsait bir çöp bidonu bulurum diye düsünerek) ![]() "tefsir" diye bir kitap çikardi ![]() devam ediyorum ![]() ![]() Aman Allahim(c ![]() ![]() tamamen kelime oyunlarina dayali bir küfür malzemesi ve her müslümanin içinden kolay çikmayacagi bir felsefe çamuru ![]() deyip önce güzellikle tefsirin ve yaklasimin ilmi esaslardan yoksun bir büyük yanlis oldugunu (sahip oldugum mevcutlarim ile) gayet sakin ve emin vaziyette dile getirdim ![]() futursuz cevaba acayip bozuldu ve "sözümü kesme" diye bi anda parlayiverdi ![]() Tabi mevzu "Yüce Dinim" olunca ben de celale bürünüp " belki kendi dininizi methetmeniniz dogaldir ama benim dinim hakkinda ileri geri konusamazsiniz, asil siz susun ve açiklamami dinleyin " dedim ![]() Ama ne mümkün kadin tam bir çenebaz ![]() "Dinimi bir yahova sahidinden ögrenecek degilim haddinizi bilin, buna ne yetkiniz ne de hakkiniz yok " dedim ![]() Bu arada hem burasi Müslüman bir ülke ve bu yaptiginiz yasal olmayan bir çalisma diye de gözdagi vermeyi ihmal etmedim ![]() Bayagi sesimizi yükseltmistik ki o sirada kapi açildi, gelen bay, kardesi imis 40-45 yaslarinda ![]() O da vaziyeti anlamis olacak hiç bir sey sormadan öbür odaya gitti ![]() Neyse ben ortamin yumusamasindan istifade edip görevim olan isimi bitirdim ![]() Kapidan çikarken o yasli kurnaza bir oyun oynayayim diye düsünüp kapidan çikarken "Hadi hosçakalin, Allah size hidayet versin" dedim o da bu bir an'lik dilegime "Amin" deyiverdi ![]() Sonra ayilip "aa ben zaten hidayetteyim" filan diye toparlamaya çalisti ama hamdolsun o yasli kurnazi süpürgeden atlattim ![]() Sonra diger komsularla yaptigim mülakat sirasinda bu kadinin son derece faal bir misyoner oldugunu ve mahallede bir konsumatris olan 2-3 çocuklu dul müslüman bacimizin dinden dönmesine sebep oldugunu ögrendigimde içim yandi ![]() O tatli dil ve güleryüzün, sevgi sözleri dolu konusmanin arkasinda ne igrenç bir emel oldugunu yasayarak görmüs oldum ![]() agzina zarar verdigini farketmistir ![]() |
![]() |
![]() |
|