Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fonksiyonlar, fonksiyonu, kültürün

.Kültürün Fonksiyonlar,Kültürün Fonksiyonu Nedir

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

.Kültürün Fonksiyonlar,Kültürün Fonksiyonu Nedir

KÜLTÜRÜN FONKSİYONLAR,Kültürün fonksiyonu Nedir
KÜLTÜRÜN FONKSİYONLAR,Kültürün fonksiyonu Nedir
dKÜLTÜRÜN FONKSİYONLAR

Kültürün fonksiyonu,kendisini oluşturan kurumların fonksiyonlarının toplamından oluşmasına rağmen bu kurumların fonksiyonlarından oldukça farklıdırBir kültürün temel fonksiyonlarını şöyle sıralamak mümkündür:

(1)Kültür Bir Toplumu Diğerinden Ayırır
Toplumların dünyadaki varlıklarını belirleyen en önemli özellik kültürleridirYoksa toplumlar üyeleri açısından tamamen birbirine benzerler

(2)Kültür Bir Topluma Ait Değerleri Bünyesinde Toplar
Aynı kültürü paylaşanlar kendi bireysel ve toplumsal hayatlarına belli bir anlam veren ortak bir dünya görüşüne sahip olurlar

(3)Kültür Bir Sosyal Dayanışma Aracıdır
Aynı kültürün üyeleri olan insanlar belli değerlerin korunmasına topluca inandıkları için aralarında ister istemez bir sosyal dayanışma oluşur

(4)Kültür Koordinasyonu Sağlar
Kültür,toplumsal bir yapının hem kalıbını hem de kapsamını dolduracak veya şekillendirecek malzemeleri tedarik eder

(5)Kültür Sosyal Kişiliğin Oluşmasını Sağlar
Toplumu oluşturan insanlar özellikle kültürün maddi olmayan öğeleri sayesinde sosyal bir kişiliğe sahip olurlar

(6)Kültür Grup ve Toplum Hayatını Düzenler
Kültür insanların sosyal ihtiyaçlarını gidermek için vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com