Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1920, ağustos, antlaşması, serv, sevr

10 Ağustos 1920 Sevr Antlaşması, 10 Ağustos Sevr Antlaşması, Serv Antlaşması

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

10 Ağustos 1920 Sevr Antlaşması, 10 Ağustos Sevr Antlaşması, Serv Antlaşması

10 Ağustos 1920 sevr antlaşması, 10 ağustos sevr antlaşması, serv antlaşması10 Ağustos 1920 sevr antlaşması, 10 ağustos sevr antlaşması, serv antlaşması

SEVR ANTLAŞMASI(10 AĞUSTOS 1920) 1 Dünya Savaşı’nın galipleri olan İtilaf Devletleri ile Osmanlı Devleti arasında imzalanmıştırOsmanlı Devleti topraklarının galip devletler arasında resmen paylaşılması niteliğinde ki bu antlaşmayı TBMM tanımamış,Kurtuluş Savaşı’nın başarıya ulaşmasıyla olanağı kalmamıştır

İtilaf Devletleri,Mondros Mütarekesi’nin (30Ekim1918) imzalanmasından sonra Anadolu ve Trakya’da giriştikleri işgal eylemlerine karşı oluşan direnişin güçlenemeyeceğini,paylaşmada yolunda ki amaçlarına ulaşmayı engelleyemeyeceğini düşünüyorlardıAma ulusal güçlerin birleşmesi ve etkili olmaya başlaması işgal altında tuttukları İstanbul’daki Osmanlı yönetimiyle bir an önce bir barış antlaşması imzalanması yolundaki çalışmalara hız kazandırdıBu tasarının Ankara’da yeni toplanan TBMM tarafından da kabul edilmesi için girişimde bulundularTBMM’nin böylesi bir tasarıyı görüşmeye bile yanaşmada reddetmesi karşısında baskılarını İstanbul hükümeti üstünde yoğunlaştırdılarİstanbul hükümeti gelişmeler karşısında kendisine bırakılanlarla yetinmekten başka bir şey yapamayacağını kesinkes anlayınca 10 Ağustos 1920’de Paris yakınlarındaki Sévres’de anlaşmayı imzaladı

Hiçbir zaman geçerlik kazanmayan Sevr Antlaşması Kurtuluş Savaşı’nın başarıya ulaşmasıyla anlamını yitirdi

10 ağustos 1920 sevr antlaşması, 10 ağustos sevr antlaşması, serv antlaşması ,10 ağustos 1920 serv anlaşması, 12 ağustos 1920, sevr antlaşması 10 ağustos 1920, 1920 sevr antlaşması,serv barış antlaşması, sevr antlaşmasını kim imzalamıştır ,serv barış anlaşması, 1920 sevr antlaşmasi, sevr anlaşması 1920, sevri kim imzaladı, sevr antlaşmasi 10 ağustos 1920

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com