Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alaaddin, dönemi, hakkında, keykubat

Alaaddin Keykubat (1220-1237),Alaaddin Keykubat Dönemi,Alaaddin Keykubat Hakkında

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alaaddin Keykubat (1220-1237),Alaaddin Keykubat Dönemi,Alaaddin Keykubat Hakkında

Alaaddin Keykubat (1220-1237)

İzzeddin Keykavus’dan sonra yerine kardeşi Alaeddin Keykubat geçti
Yassı Çemen Savaşı (1230)
Nedenleri
  • Harzemşahlar hükümdarı Celaladdin’in Selçuklular’a ait olan Ahlat’ı tahrip etmeleri
  • Harzemşahlar’ın Erzurum Melik’i ile ittifak kurmaları
Sonuçları:
  • Savaşı l Alaeddin Keykubat Kayı aşiretinin yardımlarıyla kazandı
  • Kayı aşireti, Ankara’nı Karacadağ bölgesine yerleştiler
  • Moğolar ile Anadolu Selçuklu devleti arasındaki tampon devletin yıkılması ile
  • Anadolu, Moğol saldırısı ile karşı karşıya kaldı
  • Harzemşahlar’ın yıkılması Moğollara Anadolu’nun kapılarını açtı
  • Muhtemel bir Moğol tehlikesine karşı önlemler alarak şehirlerin surlarını güçlendirdi
Diğer Çalışmaları :
  • Alanya fethedilerek burada bir tersana kuruldu (1223)
  • Kırım’a bir donanma görderilerek Suğdak limanı alındı Bu olay, Selçuklu donanmasının bir deniz aşırı sefer düzenleyebilecek kadar kuvvetli olduğunu gösterdi Ayrıca ticaret de kontrol altına alındı
  • Mengücek beyliğini kendisine bağlayarak Erzincan ve Kemah bölgelerini aldı
  • Anadoluyu bir ticaret merezi yapmaya çalıştı
  • Anadolu Selçuklu devletinin en parlak dönemi yaşandı
  • Devletin sınırları en geniş olduğu dönemdir
  • Gürcistan’ı kendisine bağladı
suğdak limanı, 1alaaddin keykubat dönemi ,alaaddin keykubat, alaaddin aşireti, aladdini aşiretialaaddin keykubat savaş ,1alaaddin keykubat dönemi neden önemli, 1 alaaddin keykubat1220 1237resmi ,alaaddin keykubat hangi savaşı yaptı, alaaddin keykubatın muhtemel moğol saldırılarına karşı aldığı önlemler ,yassı çemen savaşının nedenleri ,yassı çemen savaşı nedenleri,1230 yassı çemen savaşı, 1 alaaddin keykubatın çocukları ,yassıçemen savaşı 1230

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com