Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
, 1921, 2inönü, başlaması, inönü, mart, muharebesi, nisan, savaşın, sonuçları

İi. İnönü Muharebesi ( 23 Mart – 1 Nisan 1921 )2.İnönü Savaşın Başlaması Ve Sonuçları

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İi. İnönü Muharebesi ( 23 Mart – 1 Nisan 1921 )2.İnönü Savaşın Başlaması Ve Sonuçları

II İNÖNÜ MUHAREBESİ ( 23 MART – 1 NİSAN 1921 )2İnönü Savaşın Başlaması ve Sonuçları
II İNÖNÜ MUHAREBESİ ( 23 MART – 1 NİSAN 1921 )2İnönü Savaşın Başlaması ve Sonuçları
II İNÖNÜ MUHAREBESİ ( 23 MART – 1 NİSAN 1921 )

Sebepleri

İtilaf devletlerinin Londra konferansında isteklerini TBMM’ye kabul ettirememiş olmaları
Türk ordusunun gücünün I İnönü muharebesinde gören yunanlıların, Türk ordusunun daha da kuvvetlenmesine izin vermemek ve I İnönü yenilgisinin ezikliğini bertaraf etmek istemeleri
Yunanlıların itilaf devletlerin desteğine layık olduklarını göstermek istemeleri

Savaşın Başlaması ve Sonuçları

Yunanlıların hedefi Kütahya ve Eskişehir'i alarak Ankara’ya ulaşmak ve TBMM yi dağıtmaktı Yunan ordusu Bursa'dan Eskişehir, uşaktan afyona doğru ilerledi İnönü’de ikinci bir yenilgiye daha uğradı

Bu Zafer Sonucunda
· Yunan ilerleyişi bir süre içinde olsa durduruldu
  • TBMM’ye olan güven daha da arttı Türk ordusu gücünü ispat etti
  • Türk ordusu hazırlıklarını tamamlamak için zaman kazandı
  • Yunanlılar daha çok kuvvete ihtiyaçları olduklarını anladılar
  • İtalyanlar işgal ettikleri güney-batı Anadolu’dan kuvvetlerini çekmeye başladılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com