Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devrimler, doğrultusunda, halkçılık, ilkesi, inkılâplar, yapılan

Halkçılık İlkesi - Halkçılık İlkesi Doğrultusunda Yapılan İnkılaplar (Devrimler)

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halkçılık İlkesi - Halkçılık İlkesi Doğrultusunda Yapılan İnkılaplar (Devrimler)

Halkçılık İlkesi Doğrultusunda Yapılan İnkılaplar (Devrimler)

Halkçılık, halk, Ulusçuluk, ilkesi, doğrultusunda, yapılan, gerçekleştrilen oluşturulan, inkılaplar, yenilikler, ve, Atatürk milliyetçiliği, reformları

Halkçılık İlkesine Bağlı Olarak Gerçekleştirilen İnkılaplar - Yenilikler - Devrimler Bir milleti oluşturan aynı toprağı vatan bilmiş çeşitli mesleklerin ve toplumsal gurupların içinde bulunduğu insan topluğuna halk denir Halkçılık ilkesi hem Cumhuriyetçiliğin hemde Milliyetçiliğin zorunlu bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır Atatürk’ün Halkçılık ilkesinden anlaşılan ise toplumda hiçbir kimseye, aileye, zümreye ya da herhangi bir sınıfa ayrımcılık tanınmamasıdır Bütün herkes kanun önünde eşittir Halkçılık ilkesine göre hiçbir kimse başkalarına karşı din, mezhep ve ekonomik açıdan üztünlük sağlayamaz

Halkçılık İlkesi Doğrultusunda Yapılan İnkılaplar (Devrimler)

- Cumhuriyetin İlanı
- Kılık-Kıyafet Kanunu’nun Kabulü
- Aşar Vergisinin kaldırılması
- Medeni Kanun’un kabulü
- Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi
- Yeni Türk Harfleri’nin Kabulü
- İlköğretimin zorunlu hale getirilmesi
- Sosyal devlet niteliğinin benimsenmesi
- Sosyal hizmet kurumları ve sağlık örgütlerinin kurulması (Çocuk
Esirgeme Kurumu’nun açılması, devlet hastanelerinin açılması, dispanserlerin açılması, Kızılay’ın güçlendirilmesi)
- Devlet Demir Yolları’nın kurulması
- Soyadı kanununun yanı sıra çıkarılan özel bir kanunla ağa, hacı, hoca, hafız, molla, bey gibi ayrıcalık belirten eski ünvanların kaldırılması
- Azınlıklar Türk vatandaşı kabul edilerek ayrıcalıkların sona erdirilmesi ve eşitliğin sağlanması amaçlanmıştır
Halkçılık, halk, Ulusçuluk, ilkesi, doğrultusunda, yapılan, gerçekleştrilen oluşturulan, inkılaplar, yenilikler, ve, Atatürk milliyetçiliği, reformları

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com