Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alanda, atatürk, değişiklikler, inkılâplar, inkılapları, siyasal, yapılan

Atatürk İnkılapları - Siyasal Alanda Yapılan Değişiklikler (İnkılaplar)

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk inkılapları ile çağdaş bir devlet niteliğine kavuştuk Dünyada saygınlığımız arttı Yabancı uyruklulara tanınan kapitülasyon ayrıcalıkları kaldırıldıTarımın modernleşmesinde devlet öncü oldu Bankalar, fabrikalar kurulduSonunda ülkemiz bayındır olduUlusumuz zenginleştiBöylece, Türk Milleti için, güzel ve aydınlık günlere doğru yeni bir adım atılmış olduBu yüzden Büyük Lider Mustafa Kemal ATATÜRK'ün fikirlerine ve de onun gerçekleştirdiği inkılaplara sahip çıkmak hepimizin görevi olmalıdır Şimdi bu inkılapların neler olduğunu sırasıyla yapıldığı alanları sınıflandırarak görelim:

Siyasal Alanda Yapılan Değişiklikler (İnkılaplar)

Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde 1919 yılında başlayan Ulusal Kurtuluş Savaşımız 1922'de tamamlandı Osmanlı Devleti yöneticileri bu savaşın önderleri hakkında ölüm fermanları imzalamaktan çekinmediler Kurtuluş Savaşı bittiği zaman bir yanda Büyük Millet Meclisi Hükümeti, öte yanda Osmanlı Saltanatı vardı Büyük Millet Meclisi'nin 1 Kasım 1922 günü kabul ettiği bir yasa ile tarihimizde saltanat dönemi kapandı Yeni bir dönem başladı Osmanlı Saltanatının kaldırılmasından sonra 1921 Anayasası'nda değişiklikler yapıldı 29 Ekim 1923 günü Türkiye Devleti'nin hükümet şeklinin Cumhuriyet olduğu kabul edildiCumhuriyetin ilanı ile tarihimizde Cumhuriyet Dönemi başladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com