Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iktisat, izmir, kongresinin, önemi

İzmir İktisat Kongresinin Önemi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Milli Misak gereği düşman işgali Türkiyede ordu kuvveti ile yenilmiş yurt bütünlüğü temin edilmiştir Girilecek sulh devrinde ise yurdumuz diğer konularda olduğu gibi ekonomik bakımdan da kalkınmalı yer altı, yer üstü doğal kaynaklarını kendimiz işleyerek milleti çağdaş medeniyet düzeyine eriştirilmelidir
Fakat sulh devrine girebilmek için milletler arası bir antlaşma yapılması zaruridir
Lozanda toplanan itilaf devletleri karşısında eşit şartlarla barış antlaşması müzakereleri yürütülürken bazı şartların Türkiye tarafından kabul edilmemesi üzerine konferans dağılmıştır

Bu şartlar şunlardır:
1 Kapitülasyonlar,
2 Eski Osmanlı imparatorluğunun yaptığı borçları ödeme tarzı,
3 İmtiyazlar,
4 Yunalıların Doğu Trakyada yaptıkları tahribata karşı harp tazminatı,
5 İstanbul ve boğazların tahliyesi,
6 Irakta sınır tespiti,
7 Nüfus değişimi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com