Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açılması, çalışmaları, ilk, tbmm’nin

Tbmm’Nin Açılması Ve İlk Çalışmaları

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tbmm’Nin Açılması Ve İlk Çalışmaları

TBMM’nin Açılması ve İlk Çalışmaları
TBMM’nin Açılması ve İlk Çalışmaları
Mondros Ateşkes Antlaşması’nın ardından başlayan işgallere karşı etkili bir direniş gösterebilmek için bölgesel kuvvetlerin birleşmesi amaçlanmıştı

Milletin kendi kararlarını almaları için bir meclise ihtiyaç vardıBunun için MKemal 19 mart 1920’de bir genelge yayınlayarak her sancaktan beşer tane olmak üzere milletvekilleri seçilip Ankaraya gelmeleri istendi Bunun üzerine büyük bir katılım olarak 23 nisan 1920’de meclis kurulduİlk 120 milletvekili olmak üzere daha sonra bu sayı 390’a çıkmıştır
Meclis başkanı Mustafa Kemal Paşa seçildi ve Mustafa Kemal meclis çalışmasıyla ilgili bir önerge sundu ve kabul gördü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com