Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
millinin, misaki, önemi

Misak-İ Millinin Önemi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Misak-İ Millinin Önemi

Misak-ı Millinin Önemi
Misak-ı Millinin Önemi
• Amasya Görüşmeleri’nde alınan kararla yurdun her tarafında seçimler yapılarak Mebuslar Meclisinin açılmasına zemin hazırlanmıştır Meclisin İstanbul’da açılmasına karar verilince M Kemal İstanbul’a gitmemiştir Fakat onun düşüncelerini temsil eden Felah-ı vatan adıyla bir grup kurulmuştur Bu grup hazırladığı Misak-ı Milli’yi Son Osmanlı Mebusan Meclisine kabul ettirmiştir(28 Ocak 1920)

1 Mondros Ateşkesi imzalandığı sırada işgal edilmemiş böl*geler kesin Türk yurdudur, parçalanamaz
2 Kars, Ardahan ve Batum’da (Elviya-i Selase) gerekirse referanduma gidilecektir
3 Araplar kendi geleceklerini kendileri belirleyecektir (Arap*ların çoğunlukla yaşadığı yerlerde referandum yapılacaktır)
4 Batı Trakya’nın geleceği referandum ile belirlenecektir
5 İstanbul, Marmara ve Halifenin güvenliği sağlandığı tak*dirde, Boğazlar trafiğe açılacaktır
6 Azınlıklara, diğer ülkelerdeki Türk azınlığa tanınan haklar tanınacaktır
7 Siyasi, mali ve adli gelişmemizi engelleyen sınırlamalar kabul edilemez (Kapitülasyonlar)

Önemi:
1 Milli mücadelede hedefler kesin olarak belirlendi
2 Vatan sınırları (Misak-ı Milli Sınırları) kesin olarak belir*lendi
3 Son Osmanlı Meclis-i Mebusan’ın aldığı en önemli karardır
+ Bu kararlar meclis onayından geçtiği için resmiyet kazanmış kararlardı
+ Meclis-i Mebusan; kongre kararlarından etkilenmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com