Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mübadelesi, nüfus, sorunu

Nüfus Mübadelesi Sorunu

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nüfus Mübadelesi Sorunu

Nüfus Mübadelesi Sorunu
Nüfus Mübadelesi Sorunu
Lozan Antlaşması’ndan sonra yeni Türk Devleti’nin dış siyaseti “Yurtta Barış Cihanda Barış” temellerine oturtuldu
Lozan Antlaşması’nda Türkiyedeki Rumlar ile Yunanistan’daki Türklerin değiştirilmesi kararı alınmış, İstanbul’daki Rumlar ve Batı Trakyadaki Türkler bu değişimin dışında tutulmuştu
Yunanistan, İstanbul’da çok sayıda Rum bulundurmak amacıyla Mondros Ateşkes Antlaşması’nın imzalanmasından önce İstanbul’a gelen Rumların da değişim dışında tutulmasını istedi
Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlık, Uluslar Arası Adalet Divanı’na götürüldü Adalet Divanı, 21 Şubat 1925′te verdiği kararla sorunun çözümünde yetersiz kaldı
10 Haziran 1930′da Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan antlaşma ile sorun halledildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com