Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dulum, yaşında

10 Yaşında Bir Dulum

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

10 Yaşında Bir Dulum

10 Yaşında Bir Dulum

Yemenli Nujood henüz on yaşındayken evlendirilmek üzere otuzlu yaşlardaki bir adama satıldı Ailesinden, çok sevdiği kardeşlerinden koparılıp zorla Yemen’in izbe bir köyüne gönderildi Evlendiği adam kendinden yaşça oldukça büyüktü: tam üç kat Ailesine Nujood ergenlik çağına girene kadar ona dokunulmayacağına dair söz verilmişti Ancak bu söze sadık kalınmadı Verdiği sözü unutan kocası, Nujood’un bir genç kız olmasını beklemeden evlendiği gece onunla zorla birlikte oldu Nujood gündüzleri kayınvalidesi tarafından, geceleri ise kocası tarafından iki ay boyunca fiziksel ve duygusal şiddete maruz kaldı
Ve Nujood bu kâbusu yaşarken yalnızca 10 yaşında bir çocuktu
Ama Nujood pes etmedi ve tüm Yemen’e ve başka memleketlerde aynı kadere mahkûm insanlara örnek olacak bir serüvene imzasını attı Yaşadığı topraklarda eşine benzerine rastlanmamış bir hikâyenin başkahramanı oldu; kocasından boşanmak için gizlice evden kaçarak mahkemeye gitti ve yargıcın kapısını çaldı
Nujood’un ailesine ve Yemen geleneklerine meydan okuyuşu ve cesareti tüm dünyada yankılandı ve Orta Doğu’daki tüm genç kızlar için ilham kaynağı oldu
Ve Nujood eşsiz hikâyesiyle tüm dünyanın vicdanını bir kez daha sorgulamasına sebep oldu

“Annem sessiz kalıyordu Üzgün ama kaderine boyun eğmiş bir hali vardı
Sonuçta, Yemenli kadınların çoğu gibi onunki de düzenlenmiş bir evlilikti Kimse ondan iyi bilemezdi, ülkemizde sıkıntıyı kadınlar çeker, emirleri erkekler verirdi Bu durumda beni savunmak, baştan kaybedilmiş bir savaş olacaktı

Kocası evli bir kadının okula gitmesinin doğru olmayacağı gerekçesiyle Nojood’u okuldan aldı Düğünündeyse Nujood bir köşede oturmuş gözyaşları içerisinde olanları bir yabancı gibi izliyordu başına gelecekleri hissediyormuşçasına

Olanlar tek kelimeyle felaketti Kocasının tecavüzleri ve dayağının yanı sıra kayınvalidesinin verdiği eziyet de durumu daha da kötüleştirmişti Onca zulmün içerisinde küçücük bir kız çocuğu olarak ayakta durmaya gayret ediyordu gücü yettiğince

Ve sonunda her şeyi göze alıp evden kaçtı ve soluğu adliyede aldı

“Hangi yargıcı arıyorsun?”
“Bir yargıçla konuşmak istiyorum, hepsi bu
“Ama bu mahkemede birçok yargıç var…”
“Beni bir yargıca götürün, hangisi olursa olsun!”
Kadın kararlılığımdan şaşkın, susuyor Belki de küçük delici çığlığım onu ürküttü
“Ne istiyorsun?”
Cevabım bekletmeden geliyor
“Boşanmak

Verdiği emsalsiz mücadele ve kazandığı zaferle tüm dünyada adını duyuran Yemen’li Nujood Ali cesaretiyle tüm dünyadaki kadınlara örnek olmuş, Glamour Yılın Kadını ödülüne layık görülmüş ve Condoleezza Rice, Hillary Clinton gibi önemli isimlerin de takdirini kazanmıştır

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
haber ver

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com