Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilsizdi

Dilsizdi Herkes

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dilsizdi Herkes

Dilsizdi Herkes

Kapımı çalan, uykularımı bölen hayatları öyküleştirdim Yaşamak mı, tanıklık mı, yazmak mı zor Bir yılan, çöreklendiği yerden hep başını kaldırdı, hep bağırdı; ‘Bilmezlikten gelme, senin de payın var bu yaşananlarda Bu hoyrat düzenin içinde, tepesinde meclisindesin Sorumlusun’ Töre diye babası Gülderen’i vurunca Kenan’ın çırpınışına kaderle baktım, gördüm bir beyaz karanfilin postalın altında ezilişini Güller Vadisi’nin dumanları arasında ateşte kaybolanların elini tuttum Kar hiç durmadan kollarımdaki bebeğin cansız bedenine, Dilsiz mi herkes?Dilsiz mi herkes?
Güldal Öktem Okuducu, işsizlik, toplumsal sorunların yarattığı çatışmalar sonucu yaşanan dramlar, göç ve sosyal adaletsizlikler gibi problemlere ayna tutarak yaşanan travmaları hem kadın, hem siyasetçi hem de öykücü olarak aktarıyor okura
On bir öyküden oluşan kitapta Okuducu siyasi yaşamı boyunca gözlemlediklerini, tanıklıklarını, sorunlara bakışını kendine özgü bir dille aktarıyor
Güldal Öktem Okuducu yirmi iki yıllık bir siyasetçi Göç, Kadın ve Yerel Yönetimler bileşkesinde, kadın örgütlenmesi üzerine yeni tezler geliştirerek bu alanda önemli bir adım olan Ümraniye Kadın Kurultayı’nı gerçekleştirdi, ardından Ümraniye Kadın Merkezi’ni kurdu Çeşitli düzeylerde parti yöneticiliği yaptı 1996 yılında CHP Kadın Kurultayı’nda Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na seçildi
22 Dönem İstanbul milletvekilliği yaptı Türkiye’de kadınların siyasallaşması, kurumsal siyasete katılması ve örgütlenmesi için çalışmalar yaptı Öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde yer aldı İlk öykü kitabı “Yarın Gene Uzak Yaz Yayınları tarafından 2001’de yayımlandı

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
8,93 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com