Korkuları Yenmek Paniği Atlatmak |
05-29-2009 | #1 |
yesimciwciw
|
Korkuları Yenmek Paniği AtlatmakKorkuları Yenmek Paniği Atlatmak Kadınlar için bir kitap / Pe Jacobi Pe Jacobi’nin kişisel deneyimlerinin ve araştırmalarının sonucu ortaya çıkan kitabı Korkuları Yenmek Paniği Atlatmak kitabı Delta Yayınları’ndan yayımlandı Sağlık Dizisi’nin ikinci kitabı olan Korkuları Yenmek Paniği Atlatmak, özellikle bu hastalığı erkeklere oranla iki kat sıklıkla çeken kadınlara yardım için hazırlandığından, ‘Kadınlar İçin Bir Kitap’ alt başlığını taşıyor Korkular ve panik ataklar, son yıllarda milyonlarca insanı etkileyen çok yaygın hastalıklar haline geldiler Her on yetişkinden biri, korku bozukluğu ve panik atağa bağlı rahatsızlıklar duyuyor Kadınlar, başta korku bozukluğu olmak üzere, bu tür psikolojik hastalıklara,, erkeklerden iki-üç kat daha fazla yakalanıyorlar Korku bozukluğu ve panik ataklar, kadınlar arasında, toplumsal hastalıkların başında geliyor Bu sorun, bazen özel bir neden olmaksızın ortaya çıkabileceği gibi bazen de son derece belirgin olabiliyor; ilgi odağı olmaktan korkmak, hayvanlardan korkmak, arabanın direksiyonunda olmaktan veya arabaya binmekten korkmak ya da çoğunlukla korkudan korkmak gibi Korku, çağımızın modern kadın imgesinden beklentisine uymuyor Birçok kadının,, aynı durum, gittikleri birçok doktor için de geçerli Akrabalar ve arkadaşlar kadar özel veya profesyonel anlamda destek veren kişiler de çaresiz kalıyor Bu hastalıkların kaynağını, kadınların sosyalleşmesi ile bağımsızlık korkusu arasındaki ilişkiyi, hastalıkların dışa vurum biçimlerini ve gelişimlerini açıklamayı hedefleyen kitap, hastalığı çeken kadınlar için olduğu kadar, onların eşleri, arkadaşları, akrabaları ve profesyonel yardım aldıkları kişiler için de önemli bir yol gösterici olacaktır Ayrıca kitap bütün anneler için faydalı bir eser, çünkü çocukları bu hastalığa kaptırmamanın ipuçlarını içeriyor Pe Jakobi, Korkuları Yenmek Paniği Atlatmak kitabında somut örnekler ve anlaşılır açıklamalar getirerek, kadınların bu hastalığa sık yakalanmalarının nedenlerini, korku bozukluğu türlerini ve hastalığı yenmenin yollarını anlatıyor Kendisi de bu hastalığı yıllarca çekmiş ve kurtulmayı başarmış olan Pe Jacobi, kitabıyla kadınlara kendi korkularıyla baş edebilmek ve özgür bir yaşama adım atabilmek konularında cesaret veriyor, bu rahatsızlıklarla hem acil durumlarda hem de uzun vadede başarılı bir biçimde mücadele edebilmek konusunda da önerilerde bulunuyor “Ben bu kitapla, özellikle korku bozukluğu çeken kadınlara cesaret vermek ve kendi iç seslerine kulak vermeleri ve kendi güçlerine güvenmeleri konusunda yardım etmek istiyorum Korkusuz bir yaşam yoktur, ama bir tedavi şansı var! Bunu bizzat kendim yaşadım Kitabın geri kalanında, beş farklı kadın tipi aracılığı ile kendi sınırlılıklarını ve olanaklarını keşfetmenin ve özgürlüğe giden yola çıkmaya nihayet cesaret edebilmenin ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışacağım Neden özellikle kadınların korktuğuna ve korkularının ardında hangi duyguların saklanmakta olduğuna da değineceğim Çünkü bu bilgi, hem hastalığı çekenlere hem de onların ailelerine,, eşlerine, doktor veya terapistlerine de önemli bir destek olacaktır İlerleyen bölümlerde değineceklerim, kaygı ve sıkışmışlık duygusuyla baş edebilmeyle ilgili zorlu yolu kolaylaştırabilir Ayrıca kitabın sonunda hastalığı çekenler ve yakınları için verilen alıştırma ve “on korku kuralı” bölümü de yararlı olacaktır Elbette bunların hiç biri -elbette benim görüşüme göre- özellikle korkunun artık fiziksel bir hastalık haline gelmiş olduğu durumlarda, acilen uygulanması gereken terapinin yerini tutamaz Ancak, eğer ruhun neyi saklamaya çalıştığını bulursak, karanlıktan aydınlığa doğru ilk kararlı adımı atmış oluruz Böylece o çok özel dengeyi olması gereken yerde, yani içimizde bulmak için, yetilerimiz ve becerilerimiz itici güç olurlar” Korkuları Yenmek Paniği Atlatmak – Kadınlar için bir kitap –PE JACOBİ Almancadan Türkçeye Çeviren: Yasemin Cengiz 181 sayfa 95 YTL Daha fazla bilgi için; Zerrin Yılmaz 0533 812 57 75 Pe Jacobi 1968’de doğdu Sosyal Pedagog, gazeteci ve yazar «Psychologie Heute» adlı derginin de aralarında bulunduğu bir çok dergide yazıları yayınlanmaktadır Frankfurt’da yaşamakta ve çalışmaktadır Özel ilgi alanları, kadın çalışmaları, sosyal politika ve sağlıktır Yazarın kendiside kitabında anlattığı korku bozukluğundan muzdarip yıllar geçirmiş, ancak yıllar sonra gerçek teşhis konulabilmişHastalıkla uzun yıllar mücarele vererek kurtulan yazar, gazetecilik deneyimini bu konu üzerine yoğunlaştırarak korku bozuklukları ve panik ataklar ile ilgili tüm teşhis ve tedavi yöntemlerini araştırarak kendisi gibi bu hastalıklardan muzdarip kadınlara yol göstermeyi amaç edinmiş hastalıklarının kaynağını anlayabilmeleri bile yıllar alabiliyor arkadaşlarına