Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kralice, yatalak

Yatalak Kraliçe

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yatalak Kraliçe

Yatalak Kraliçe

“İçimde serin rüzgârlar mı esmeye başlamıştı ne İçimde özlü bir toprak keşfetmişti, evet apaçıktı bu “O”na sarıldım, kokusunu duyuyordum kör olayım Kavuşmak için ülkeler geçiyordum besbelli koşarak, kan ter içinde fakat nasıl da uçuyordum havada Derken tuşlara dokunmaya başladım, taktığım kağıt üzerinde sözcükler akıyordu O’nu okşuyor, bir dizenin penceresini arıyordum “Ümit” ediyordum
“Akşam yine akşam…”
Ötelerden ince bir hüzün gelip karşıma oturuyor Dokunmayı mı deniyor gövdeye? Dokunuyor da Yoo, geri çekilmiyorum,-hani nasıl denir- onun içine doğru eritiyorum kendimi bile isteye, şöyle sağa doğru yatarak hafifçe
Yaratılmış hüzün… Hep yanda taşınan Gel dedin mi gelir, git dedin mi gitmez

Tiyatro oyunları, tiyatro uyarlamaları, incelemeleri ve öykü kitaplarıyla tanıdığımız Ülkü Ayvaz, uzun bir aradan sonra yeni bir öykü kitabıyla, “Yatalak Kraliçe” ile okurlarıyla buluşuyor
Ayvaz, bu kez de okuru, ‘basit’ görünendeki karmaşayla karşı karşıya bırakarak, iyiden iyiye bir ‘üst dil’e yöneliyor; Kitapları çeşitli dillere çevrilen, yapıtları birçok ödüle değer görülen Ülkü Ayvaz, yüzeyde görüneni değil, derinde duyumsananı anlatıyor
Sözcüklerin ardındaki anlamı hissettirerek sıradan bir olay gibi görünenin öteki yüzünü, insanın iç dünyasını, bunalımlarını, özlemlerini, beklentilerini, çaresizliğini, iç çatışmalarını usulca yerleştirmeyi başarıyor öykünün coğrafyasına
1983 yılında, “İşlerin Yolunda Gitmesine Engel Olan Kim?” adlı kitabıyla Akademi Kitabevi Öykü Başarı Ödülü’nü alan Ülkü Ayvaz, yeni bir öykü yazarının muştusunu vermişti edebiyat dünyasına 1985’te yayınlanan “Gri Oğullar”, 1991’de yayınlanan “Olaylar ve Kahramanlar” kitaplarıyla, gündelik hayatın içinde olan biteni, derinde yatanı, sözcüklerin ardındaki gizi ustaca öykülerine yansıtan Ayvaz, “Yatalak Kraliçe” ile bu alandaki başarısını bir kez daha kanıtlıyor

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
8,93 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com