Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arap, çağdaş, öyküleri

Çağdaş Arap Öyküleri

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çağdaş Arap Öyküleri

Çağdaş Arap Öyküleri

XIX yüzyılda Fransızların bazı Arap topraklarını işgal etmesi ve bu toprakların ekonomik ve politik bakımdan Avrupa egemenliğine girmesinden sonra, Batı ile Arap dünyası arasında yeni bir edebî dönem başlamıştır Arap öykücülüğü bu devrede kıssacı anlayıştan ve destansı etkilerden sıyrılarak, yapısal açıdan Batı’nın öykü anlayışına doğru adım atmıştır Yeni okulların açılması, öğrenim amacıyla Avrupa’ya öğrenci gönderilmesi, Mısırlı Rıfat et-Tahtavî (1800-1873) ile başlayan çeviri hareketleri ve 1822’de Mehmet Ali Paşa’nın Bulak’ta matbaa kurmasının ardından Arap dünyasında yaygınlaşan matbaacılık ve buna paralel olarak gelişen gazetecilik yeni bir neslin yetişmesine yol açmış, yeni edebî türlerin doğmasını ve yaygınlaşmasını hızlandırmıştır

Halil Cibran, Mihail Nuayme gibi birçok mümtaz şahsiyeti bünyesinde barındıran Arap öykücülüğü sosyolojik, psikolojik, siyasî ve tarihî vakıaları kendine konu edinmiş ve bu alanlarda başarılı örnekler vermiştir Doç Dr Hüseyin Yazıcı’nın yayına hazırladığı bu çalışma, birçok Arap yazardan seçilmiş öykülerden oluşmakta ve Türk okuruna Arap öykücülüğü hakkında genel bir kanı vermeyi amaçlamaktadır

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
9,75 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com