Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bestekarlara, ektim, sevgi, tohumları, özel

Sevgi Tohumları Ektim (Bestekarlara Özel)

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

SEVGİ TOHUMLARI EKTİM Ana kız gibidir beste ile güfte; birbirinden ayrılmaz bir bütündür et ile tırnak misali Biri diğerinden doğar ve vücut bulur Bazen bir musiki işler yüreğimize ve ardından sözler takılır dilimize… Bazen de inci tanesi gibi sıralanmış dizeler dokunur ruhumuza ve tınısı takılıp kalır kulağımıza… Şair, yüreğinden damıttığı sevgi damlalarını yıllarca biriktirir, zamanla yoğurur ve olgunlaştırır Tohum tanesi dediği her harfi toprak rengi sayfalara sıralar Bire bin veren toprağın en nadide ürünüdür güfte Solmayan bir çiçek gibi; her biri ayrı renkte ve her zaman taze olarak bekler dalında Bir gün bestekârın eline geçer sarı sayfalar Duygu dağarcığına alır her bir dizeyi; onlarla gezer, onlarla uyur, onlarla yer içer… Şairin ruhuyla bütünleştiğinde doğum anı yaklaşmıştır Sonunda her heceye bir nota nakşeder usta eller Böyle başlar ve bize ulaştığında dillere nağme olur güfte ve bestenin birlikteliği… Yazar Hakkında; HRezan GÜLSEREN 1945 yılında İstanbul’da doğdu Babasının memu¬riyeti nedeniyle yurdun birçok yerinde yaşadı İlköğre¬nimini dört değişik ilde, altı ayrı ilkokulda tamamladı Ortaokulu ve Öğretmen Okulunu Niğde’de bitirdik¬ten sonra, 1964 yılı Haziran ayında Niğde Çimento Fab¬rikasında Eğitim ve Haberleşme biriminde memur ola¬rak göreve başladı Bir yıl sonra 1965 yılında başladığı Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi bölümünden 1968 yılında mezun oldu Burdur Öğretmen Okulu, Öğret¬men Lisesi ve Eğitim Enstitüsü, İzmir Güzelyalı Ortaoku¬lunda öğretmenlik yaptı Emekli olduktan sonra da Özel Çakabey Lisesinde Beden Eğitimi Bölüm Başkanı olarak görev aldı İlk ki¬tabı olan Hüzünlü Eylül Akşamları, 2006 yılının Kasım ayında yayımlandı Bu kitapta bulunan yirmi iki güfte şiiri Türk Sanat Müziği formunda, çeşitli makamlarda ve ünlü bestekârlar tarafından bestelendi Sevgi Tohumlarını Ektim adlı kitabı için hazırladığı şi¬irlerden iki tanesi henüz kitap yayımlanmadan bestele¬nen şair, halen Çeşme-Çiftlik’te yaşamaktadır

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
5,28 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com