Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşık, ilhami, kangallı, şiirleri

Kangallı Aşık İlhami Ve Şiirleri

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlhami''nin şiirlerinde memleket sevdası, insan aşkından başka bir fikir görülmediği gibi yaşadığı memleketten, her türlü sıkıntıya rağmen bir hoşnutsuzluk da görülmez O, Anadolu''da asırlardır devam eden aşıklık geleneğinin seçkin bir temsilcisi olarak bu gelenek doğrultusunda şiirler yazmıştır

Gerek kendisini bizzat tanıyanların sözlerinden gerekse kendi şiirlerinden anlaşıldığı kadarıyla, dindar, özü sözü doğru, güvenilir bir insandı; efendiliğinden dolayı da çevresinde Ziya Efendi olarak anılır ve sevilirdi

İlkokul mezunu olan İlhami, oğlu Muzaffer Başer''in ifadeleriyle namazlarını aksatmadan camide kılmıştır ve bu özelliği şiirlerine de akseder Bu sebeple şiirlerinde bilhassa dindar kişiliği, dinin namaz kılmak, nefsine hakim olmak, haram yememek vb emirlerine olan bağlılığı hemen göze çarpar İnancındaki samimiyetini de şöyle ifade eder:

Usûl hâl ile okudum hece
Güvencim Bir Allah o kadri yüce
Bu yol kolay değil anla iyice
Sarardım gül gibi soldum da geldim

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
9,68 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com