Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barınma, felsefesi

Barınma Felsefesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Barınma Felsefesi

Barınma Felsefesi

Barınma Felsefesi, Yahya Kurtkaya’nın ilk şiir kitabı olarak Şûle Yayınları’ndan okuyucusuna ulaştı Aynı zamanda şiir çevirileri yapan ve poetik yazılar da ele alan Kurtkaya’nın, kendisini çağıran sesin peşine düştüğünü ve bu arayışın ardında bıraktığı izlerle şiirlerini oluşturduğunu görüyoruz Zira kitap biçim olarak farklı şiirleri içerse de şiirlerin aynı kaynaktan beslenmesi bu tespiti doğruluyor Barınma Felsefesi, üç bölümden oluşuyor: Barınma Felsefesi, Deniz Etkisi ve Bağlaç “çünkü tedbirsiz yakalanır bir çocuk dünyaya” mısraıyla açılıyor ilk bölüm “damarımıza kan gitsin şiir okuyalım” mısraıyla devam eden ikinci bölümün ardından üçüncü bölümün okuyucuyu selamlayan mısrası ise: “yay sıcaklığını hissediyorum tam bu an” Kurtkaya, kitaba adını veren şiirinde şöyle diyor:

“oysa büyüyünce vezir olacağım diyor çocuk
atları ve ataları hatırlayacağım
bu his damarlarımda merhamet çiçekleriyle
muhabbet yağmurlarıyla bilenen bir arzudur
yaşadıkça mührü olacak bileklerimin
ben yaşadıkça bütün kenarlarında hayatın
bir barınma arzusu büyütecek babaanneler

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
5,68 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com