Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilgaz, rıfat, şiirleri

Rıfat Ilgaz Bütün Şiirleri 1927-1991

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gençlerin içinde çok beğendiğim şairler var, hepsinin ismini aklımda tutamıyorum, isimleri henüz yer aklımda katanları sıra tefkiri yapmadan sayayım; Dinamo, Suat Taşer, Rıfat Ilgaz, A Kadir, Orhan Kemal, Saffet Irgat vesaire
Nazım Hikmet
Nazım ın yanında bulunuyordum Dehşetli etkisi altındaydım Nazım "Kendi sesini bul!" diye bağırdı Rıfat Ilgaz dan, Celal Sılay dan örnekler gösterdi
Orhan Kemal
Hemen bütün şiirlerin mevzuu, kendi küçük dertleri, arzuları Ama hayret! Bunların hiçbiri sadece Rıfat Ilgaz ın dertleri değil Sosyal şiir nedir diyenlere bu kitabı göstermek lazım En şahsi, en hususi şeyler nasıl cemiyetin malı olabilirmiş, insan kendi hasis dertlerinin dışına nasıl çıkar ve onları nasıl biraz yukardan, dudaklarında hazin bir tebessümle seyredebilirmiş En basit kelimeler, en özentisiz tasvirlerle nasıl hayat dolu tablolar, koskoca bir cemiyet parçasını aksettiren manzaralar çizebilirmiş Bütün bunları Rıfat Ilgaz dan öğrenmek kabil
Sabahattin Ali
Rıfat Ilgaz, müreffeh bir zümrenin değil, fakat bir günden öbürüne yaşayabilmek için didişen, böyle üzüntülü günlerin akşamından, bazan, gününü gün etmek için, şöyle bir demlenen halkın şairidir
Behice Boran
Yeni Türk şiirine inanmayanlara, Rıfat Ilgaz ın kitabını okuyup anlamalarını dilemekten başka yapılacak bir şey yoktur
Pertev Naili Boratav
Rıfaz Ilgaz, şiirlerinde şehir insanının günlük dertlerini yaşattı İkinci Dünya Savaşı nda, İstanbul şehrinde yaşayan fakir halk Rıfat Ilgaz ın şiirlerinde ölmezleşmiştir
Oktay Akbal[*]Yarenlik le (1943) başlayan, sonra Sınıf (1944), Devam (1953) ve arkasından gelen kitaplarında süren, her menzilde kendini aşan; toplumun olduğu kadar sanatın da nabzını tutup özde bir biçimde en yeni açılımlara kadar izleyerek özümseyen bir şiir serüveninin bilançosu!
Çekinmeden söylemeli de: Nazım Hikmet in arkasından, Türkiye de İnsan Manzaraları nı Rıfat Ilgaz dan daha hünerli sürdüren ve zenginleştiren bir başka şair çıkmadı, diyebiliriz

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
13,15 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com