Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
epigramlar

Epigramlar

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Epigramlar

Epigramlar

Martialis, Roma yazınında en iyiler arasında adına yer verilen bir ozan değildir Çoğu kısa, az sayıda ise görece uzun, toplam 1550 koşuk yazmıştır Bunlar çeşitli konulardadır, kendisinin tanık olduğu, herkesin bildiği küçük olaylardır Martialis, zamanındaki söylentilere, dedikodulara katılmaktan, sorumlularını sivri diliyle eleştirmekten, onlara sövgülü sözlerle veriştirmekten geri kalmamıştır Bu konular -nedense- insanların oldum olası daha çok ilgisini çektiği, Martialis de bunu dizginsizce, bol bol işlediği için, ''taşlama ozanı'', ''yergi ozanı'' olarak tanınmıştır Yine de Epigrammata ''Taşlamalar'' ya da ''Yergiler'' olarak çevrilemezdi Her şeyden önce bu karşılık, sözcüğün köken anlamına olduğu gibi, koşukların içeriğine de aykırı olurdu Bunlar gerçekte ''kısalı uzunlu koşuklar''dı; ancak, ''epigram'' sözcüğü dilimize öyle bir girmişti ki, söküp atmak şimdilik olanaksızdı Bunu Türkçeleştirmek boynumuzun borcu olsun(Arka Kapak''tan)

140x200

Ciltsiz

2 Hamur

Çevirmen : Güngör Varınlıoğlu

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
26,40 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com